Δευτέρα 22 Απριλίου 2013


Κατέπληξε η Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Άργους με τις "Ικέτιδες" στην Αρχαία Μεσσήνη

 O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Άργους εκφράζει δημόσια ειλικρινή έπαινο και θερμά συγχαρητήρια στη Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Άργους για την παρουσίαση των "Ικέτιδων" του Αισχύλου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης στην έναρξη του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, που τίμησε με την παρουσία της η διακεκριμένη Βυζαντινολόγος και πρέσβειρα Πολιτισμού Κα Ελένη Γλύκαντζη Αρβελέρ. Τα χειροκροτήματα και οι ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των θεατών αποτέλεσαν την πλέον άδολη κριτική στη δύσκολη προσπάθεια των παιδιών μας. 
Όπως και το καλοκαίρι του 2012, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, έτσι και τώρα το κοινό επιβράβευσε την αναμέτρηση της Θεατρικής μας Ομάδας με την αρχαιότερη Τραγωδία του Ευρωπαϊκού Δράματος.

Ο Αισχύλος στις Ικέτιδες ασχολήθηκε με τον αρχέγονο μύθο του Άργους. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο έργο από μαθητές αποτελεί μια απάντηση, σε καιρούς παγκόσμιας ισοπέδωσης, σε όλους εκείνους που επιθυμούν να ξεκοπούμε πλήρως από τις ρίζες μας.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους συντελεστές της Παράστασης, Καθηγήτριες/τές του 1ου Γυμνασίου Άργους για την επιλογή του έργου, την επιμονή και υπομονή που έδειξαν στη συγκρότηση της Ομάδας και στη διδασκαλία του έργου. Χωρίς καμία υλική ανταμοιβή επιδόθηκαν σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα το οποίο και διεκπεραίωσαν με εξαιρετική επιτυχία:

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Άργους αλλά και των 1ου, 2ου και 3ου, Λυκείων Άργους που θυσίασαν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους, λειτούργησαν ομαδικά και έκαναν ένα ωραίο ταξίδι γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες:

Οι Ικέτιδες του Αισχύλου θα παρουσιαστούν και στα πλαίσια του Β΄ Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 20:30.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Άργους σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας και αυτήν την παράσταση.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ 


http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου