Κυριακή 21 Απριλίου 2013


ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Aνανδρη και ανελέητη  επίθεση με  λακτίσματα στο κεφάλι και  γροθιές στον αυχένα δέχτηκε ξαφνικά  ένας Έλληνας μαθητής  Γυμνασίου  του Ναυπλίου,  την περασμένη Παρασκευή αμέσως μετά το σχόλασμα. Η επίθεση προκλήθηκε από  μαθητή Αλβανικής καταγωγής βρίζοντας παράλληλα την Ελλάδα , τον Ιησού Χριστό και την οικογένεια το θύματος που ευτυχώς σώθηκε χωρίς να συμβεί κάτι μοιραίο.
Το  εξοργιστικό όμως είναι ,όπως μας ανέφερε ο Έλληνας  μαθητής , πως όχι μονάχα δεν βρήκε την απαιτούμενη ψυχολογική και ηθική συμπαράσταση από τους περισσοτέρους καθηγητές, μετά από έντονη και ποικίλη ψυχολογική ενδοσχολική βία που δέχεται εδώ και πολύ καιρό από αλλοδαπούς  μαθητές, αλλά  δέχτηκε κιόλας μία ημέρα αποβολή!
Πριν το συμβάν και την ίδια ακριβώς ημέρα  ο τραυματισθείς μαθητής είχε  ενημερώσει τον Γυμνασιάρχη για χτυπήματα και βρισιές και απειλές που δεχόταν  στα διαλλείματα από τους αλλοδαπούς μαθητές οι οποίοι  εντούτοις, παρά το κάλεσμα  του Γυμνασιάρχη  αρνήθηκαν να προσέλθουν στο γραφείο του.

Η ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗ NASA


Εναν  άνθρωπο–ρομπότ στέλνει η NASA στο Διάστημα για να εντοπίσει νέους πλανήτες, «φιλικούς» στον άνθρωπο. Το διαστημόπλοιο περνά μέσα από γαλαξιακές… σκουληκότρυπες και τελικά φτάνει στον Άρη. Η είδηση δεν είναι – προς το παρόν – πραγματική. Αποτέλεσε όμως την ιστορία του κόμικς, το οποίο σχεδίασε η νεαρή από το Αργος και της έδωσε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της NASA

Οταν ήταν έξι ετών, έπαιζε, όπως και τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της, με πλαστελίνες. Ωστόσο, δεν έφτιαχνε καραβάκια, ανθρώπινες φατσούλες ή σπιτάκια, όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Αντίθετα, η Αντζέλικα - όπως συνηθίζουν να τη φωνάζουν οι δικοί της και οι φίλοι - κατασκεύαζε με πλαστελίνη πολύπλοκα σχέδια για την ηλικία της. Ενα από αυτά ήταν και ο Χριστός πάνω στον σταυρό. Οι λεπτομέρειες, όπως θυμάται η οικογένειά της, ήταν εντυπωσιακές: είχε φτιάξει με την πλαστελίνη ακόμη και τα καρφιά αλλά και το Αγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου