Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013


Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου


Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, με παρεμβάσεις μας στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και σε εκδηλώσεις μας, αλλά και στις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας, έχουμε ενημερώσει για τα κριτήρια των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κάποιοι φίλοι, μας ζήτησαν να τα αναρτήσουμε και στο διαδίκτυο προκειμένου αυτά να είναι οποιαδήποτε στιγμή ορατά από τον καθένα.
Από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο είχαμε θέσει ορισμένα κριτήρια για τη διανομή των τροφίμων, όπως το εισόδημα, η περιουσιακή κατάσταση, η απορία, η αναπηρία, η ανεργία, η ύπαρξη παιδιών, η μονογονεϊκότητα, κριτήρια τα οποία ίσχυαν και ισχύουν μέχρι και σήμερα.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι, όσες περισσότερες είναι οι προσφορές από εσάς, ιδιώτες και επιχειρήσεις, τόσο διευρύνεται ο αριθμός των κάθε φορά δικαιούχων. Έτσι, την προηγούμενη χρονιά, μπορούσαμε και εξυπηρετούσαμε 100 περίπου οικογένειες κάθε μήνα, παρέχοντάς τους τα αναγκαία, ανά περίπτωση. Από το Σεπτέμβρη του 2012, με βάση τα διαθέσιμα τρόφιμα, μπορούμε πλέον και εξυπηρετούμε 30 οικογένειες, για ένα τρίμηνο. Μετά τη λήξη του τριμήνου, εάν κάποιες από τις οικογένειες αυτές έχει βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση (επειδή, για παράδειγμα κάποιο μέλος της βρήκε εργασία), παύει να εξυπηρετείται και στη θέση της εξυπηρετούμε κάποια άλλη, με σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας πάντοτε υπ' όψιν τα σχετικά κριτήρια. Είναι ευνόητο ότι οι ανάγκες διατροφής διαφοροποιούνται με βάση την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Για παράδειγμα στους δικαιούχους που έχουν μικρά παιδιά, είναι λογικό, να φροντίζουμε να τους χορηγείται γάλα κάθε εβδομάδα.
Στους καλόπιστους και μόνο διευκρινίζουμε ότι, η πλειοψηφία των δικαιούχων είναι Έλληνες, ο αριθμός των οποίων διευρύνεται, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου