Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Αργολίδας

Οι αγρότες της Αργολίδας συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και μαχητικότητα, τον αγώνα τους, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί, έστω και κάποια από τα αιτήματά τους.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ν.Κίο

03/03/2013 ΚΥΡΙΑΚΗ
11:00 Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου: Πρασινομπίζελα και καραμελόμπαλες… Χορεύουμε, ακούμε παραμύθια, φτιάχνουμε καπέλα... Κέντρο Λόγου και Τέχνης, ομάδα «Δημιουργώ»

07/03/2013 ΠΕΜΠΤΗ - ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
21:00 Ταβέρνα «Αργώ»: Αποκριάτικη μουσική βραδιά. Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου.

Σύλληψη 27χρονου Ρουμάνου για κλοπή στο Ανυφί

Συνελήφθη, χθες 26-2-2013 το βράδυ, στο Ανυφί, από Αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας  28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας.

"Άσκηση και Διατροφή" στο Γυμναστήριο "Χώρος Άσκησης"

 Ενώ ο Χειμώνας μας αποχαιρετά,υποδεχόμαστε την Άνοιξη στο Γυμναστήριο του Χώρου Άσκησης,την Κυριακή 3 Μαρτίου 6 μμ με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. 

Το Ahlisis Tennis Club φιλοξένησε μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αργολίδας

 Στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, το Ahlisis Tennis Club φιλοξένησε με μεγάλη χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αργολίδας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας) με σκοπό την γνωριμία τους με το άθλημα της αντισφαίρισης και την περαιτέρω ενασχόλησή τους μέσα από αθλητικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν στο νομό μας.

Συνάντηση Γ. Μανιάτη και Χρ. Δερβένη με εκπροσώπους των κινήσεων για την Κεντροαριστερά

  Σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, συνάντηση των εκπροσώπων του Κινήματος για τον διάλογο, Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, και Χρήστο Δερβένη, Αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, με εκπροσώπους των κινήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και των Μεταρρυθμίσεων (Πολιτεία, Πρωτοβουλία Β, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Μπροστά, Π80, Δυναμική Ελλάδα). 

Στο μάτι των ξένων κολοσσών 100 και πλέον λιμάνια και μαρίνες

  Εκτός από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τεράστιο ενδιαφέρον δείχνουν οι μεγάλοι ναυτιλιακοί κολοσσοί προκειμένου «βάλουν πόδι» έστω και σε ένα μικρό λιμάνι ή μαρίνα της χώρας. Οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι «παίκτες» συνωστίζονται πλέον στα διάφορα υπουργεία προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις των πολιτικών παραγόντων και να προσδιορίσουν ακριβώς το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποίησης των λιμένων και των μαρίνων.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων 2013 - Πρεμιέρα 17 Μαΐου

  Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στις 15 Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα και μία ημέρα αργότερα οι διαδικασίες για την έκδοση και την αποστολή των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά Επαγγελματικά Λύκεια προς τα...
οικεία εξεταστικά κέντρα.

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθερών Επαγγελματιών Άργους

 Φαινόμενα δικομανίας πολιτών που θίγουν συναδέλφους μηχανικούς υπαλλήλους υπηρεσιών και που κατ’ επέκταση δυσχεραίνουν την άσκηση του επαγγέλματος μας δεν πρέπει να
γίνονται ανεκτά.

Αναφορά του Συλλόγου "Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου" για τις παράνομες πράξεις και τις απειλές της Χρυσής Αυγής


  Αναφορά προς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά, τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου, τον βουλευτή Αργολίδας κ. Ιωάννη Ανδριανό, τον βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτριο Κοδέλα, τον βουλευτή Αργολίδας κ. Ιωάννη Μανιάτη, τα πολιτικά κόμματα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αργολίδας και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο,κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου” για τα πρόσφατα επεισόδια στα γραφεία του συλλόγου στο Ναύπλιο από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η αναφορά:

Αναφορά κατέθεσε ο Δ.Κοδέλας για τα επεισόδια στην "Πύλη Πολιτισμου"

Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την έγγραφη αναφορά με ημερομηνία 25/02/2013 που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου” να αποστείλει στα αντίσοιχα Υπουργεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Εθελοντική αιμοδοσία για τον μήνα Μάρτιο στην Αργολίδα

 Οι εξορμήσεις της αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άργους για το μήνα Μάρτιο είναι:

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Ρεσιτάλ με Ψαρόνια στην Στέρνα Αργολίδας

 Ο συνωστισμός της μεγάλης παρέας των Ψαρονιών επάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ στο χωρίο Στέρνα Αργολίδας, είναι μεγάλος και οι φωνές τους προκαλούν τον επίδοξο φωτογράφο να τα αποθανατίσει, έχοντας έτσι μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να τα αποθανατίσει  καθώς ξεκουράζονται μέσα στον κρύο χειμώνα.  

Το αποκριάτικο πρόγραμμα του δήμου Άργους Μυκηνών


25/02/2013 ΔΕΥΤΕΡΑ

22:00 GALA Espreso Bar: Χαλαρά και έντεχνα με τον Νίκο Πιτσάκη από τον Sfera 94,1 στις μουσικές επιλογές.

27/02/2013 ΤΕΤΑΡΤΗ
22:00 GALA Espreso Bar: Τετάρτη να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι! Το γνωστό πάρτι του GALA με τον Κώστα Τόλο στα decks.

28/02/2013 ΠΕΜΠΤΗ
21:30 C’est La Vie: Υποδεχόμαστε την Αποκριά με ένα Live από τους «Plastic People Feat Vicky B.» με ήχους Jazz, Funk και Soul!
22:00 GALA Espreso Bar: Sferati ελληνική βραδιά! Με τους μουσικούς παραγωγούς του Sfera 94,1 στα decks. 

Η ανασκαφική ιστορία των Μυκηνών

 Oι Mυκήνες είναι ένας λόφος ύψους 278 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 45-50 μ. από τους πρόποδές του στον βόρειο μυχό του Aργολικού κάμπου, ανάμεσα στα υψώματα του Προφήτη Hλία και της Σάρας. Δύο χαράδρες, η Kοκορέτσα από B. και ο Xάβος από N. τον απομονώνουν και επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο από την δυτική πλευρά. H αρχική οίκηση ανάγεται στους Nεολιθικούς χρόνους που δεν άφησαν, όπως και η επόμενη Πρωτοχαλκή φάση, παρά διάσπαρτα κεραμεικά κατάλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου