Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


ΝΑΥΠΛΙΟ 2010 - ΕΡΜΙΟΝΗ 69 – 71 ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 Δραματικό  παιχνίδι  σε  εξέλιξη  έγινε  στο  Ναύπλιο  ανάμεσα  στην  τοπική  ομάδα  Ναύπλιο  2010  κ  την  Ερμιόνη, με  νικήτρια  την  φιλοξενούμενη  ομάδα  με  69 - 71. Η ομάδα  του  Ναυπλίου , με  τα  ήδη  γνωστά  προβλήματα  των  τραυματισμών, δεν  μπήκε  τόσο  δυνατά  στο  1ο  δεκάλεπτο, κυρίαρχη  ήταν  η  ομάδα  της  Ερμιόνης  στο δεκάλεπτο αυτό  όπου  προηγήθηκε  ακόμα  και  με  διψήφια  διαφορά  πόντων. Στο  δεύτερο  δεκάλεπτο  οι  ρόλοι  αντιστράφηκαν  με  την  ομάδα  του  Ναυπλίου  να  παίζει  καλή άμυνα  κ  να  δέχεται  μόλις  6  πόντους  πηγαίνοντας  έτσι  με  πρωτοπορία  στο  σκορ  για  το  ημίχρονο  του  αγώνα. Στο  τρίτο  δεκάλεπτο  οι  ομάδες  ήταν  ισοδύναμες  χωρίς κάποια  από  τις  δυο  να  πάρει  κάποια  μεγάλη  διαφορά  στο  σκορ. Στα  μέσα  κ  προς  τα  τέλη  του  τελευταίου  δεκαλέπτου  το  Ναύπλιο  2010  πήρε  μια  διαφορά  πάνω  των 10  πόντων. Κάπου  εκεί  η  ομάδα  της  Ερμιόνης  μάλλον  αφυπνίστηκε  κ  με  αντεπίθεση  διαρκείας  κατάφερε  να  περάσει  μπροστά  στο  σκορ με  69 – 70, ευστοχώντας  σε τρίποντο με  το  παιχνίδι  να  λιγότερο  από  30’’. Με  μια  βολή  στα 7’’  το  σκορ  πήγε  στο  69 – 71  υπέρ  της  ομάδας  της  Ερμιόνης, όπου  ήταν  κ  το  τελικό  αποτέλεσμα, αφού η  ομάδα  του  Ναυπλίου  αστόχησε  σε  τρίποντο (για  τη  νίκη)  και  σε  δίποντο  στην  τελευταία  επίθεση.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Άγνωστος πριν δύο ημέρες παράτησε στην παραλία της Καραθώνας 6κμ από την πόλη του Ναυπλίου τέσσερα πανέμορφα κουτάβια .Τ α σκυλάκια τριγυρνάνε μόνα τους πάνω από το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  ,αλλά και στην παραλία. Θα γίνουν μεγαλόσωμα και υπολογίζεται  ότι είναι περίπου 3-4 μηνών το πολύ. 

Η αρχή του Τριωδίου του πατέρα Ιωάννη Σουρλίγγα

Τὰ πλήθη τῶν πεπραγμένων μοὶ δεινῶν,
ἐννοῶν ὁ τάλας,
τρέμω τὴν φοβερὰν ἡμέραν τῆς κρίσεως,
ἀλλὰ θαρρῶν εἰς τὸ ἔλεος τῆς εὐσπλαγχνίας σου,
ὡς ὁ Δαυὶδ βοῶ σοί.
Ἐλέησόν με ὁ Θεός,
κατὰ τὸ μέγα σου ἔλεος.
Τι ονομάζουμε Τριώδιο;
Τριώδιο είναι το λειτουργικό βιβλίο που αποτελείται από Ύμνους, Ιερές Ακολουθίες και Συναξάρια της περιόδου που προετοιμάζουν τους Χριστιανούς για το Άγιο και Ιερό Πάσχα.
Η περίοδος της προετοιμασίας αυτής, αρχίζει από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου και λήγει το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.
Ο όρος Τριώδιο (από τις λέξεις «τρία» και «ωδή») οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους Κανόνες των Ακολουθιών που περιέχονται σε αυτό έχουν μόνο τρεις ωδές: την 8η και την 9η πάντοτε, ύστερα δε μία από τις πέντε πρώτες.
Το Τυπικό της Εκκλησίας μας ορίζει ότι το Σάββατο στον Εσπερινό του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Δεξιός Ιεροψάλτης κατέρχεται από το αναλόγιό του και λαμβάνει το Τριώδιο που βρίσκεται κάτω από την εικόνα του Χριστού στο τέμπλο, κάνει τρεις μετάνοιες προσκυνά τον Κύριο και πηγαίνει ξανά στο αναλόγιο του όπου και άρχετε η ακολουθία του Εσπερινού.
Με πολύ απλά λόγια, το Τριώδιο είναι η χρονική περίοδος που οι Χριστιανοί μας ετοιμάζονται για την νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το Άγιο Πάσχα.
Ονομάζεται Τεσσαρακοστή γιατί μιμείται την σαρανταήμερη νηστεία που έκανε ο Ιησούς Χριστός μας. Επίσης λέγεται Μεγάλη για να ξεχωρίζει από την νηστεία των Χριστουγέννων.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ HARLEY CLUB ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Γέμισε η παραλία της πόλης Ναυπλίου χθες  Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 με πανέμορφα μοντέλα μηχανών HARLEY DAVIDSON. Οι μηχανόβιοι πραγματοποιούν κάθε χρόνο περιηγητικές εκδρομές με τις μηχανές τους σε όλη την Ελλάδα. Πράγματι το θέαμα πανέμορφο και πολλοί ήταν αυτοί που χάζευαν τις μηχανές.
  

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Α1 Κατηγορία
(21η αγωνιστική)

1. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΡΙΩΝ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ Σάββατο 23/02/13 15:30 Τσιτουρίδης Π., Παπούλιας Κ., Αργυρόπουλος Α. 3-1
2. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2012 ΓΑΛΑΤΑ Σάββατο 23/02/13 15:30 Ρατσιάτος Ν., Αργύρης Ι., Κατσούδας Π. 3-0
3. ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ ΛΕΡΝΑΣ Σάββατο 23/02/13 15:30 Ζώης Μ., Νενεκούμης Χ., Τόσκας Χ. 1-3
4. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΔΙΔΥΜΩΝ Σάββατο 23/02/13 15:30 Καπετάνιος Π., Τσακαγιάννης Σ., Πρασσάς Π. 3-1
5. ΜΕΘΑΝΑ - ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ Σάββατο 23/02/13 15:30 Μανούχος Ε., Τσατσούλη Β., Κατσώνας Χ. 2-2
6. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ Κυριακή 24/02/13 15:30 Καπετάνιος Π., Χριστόπουλος Α., Κατσούδας Π. 3-0

ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ Η ΝΟΔΕ Αργολίδας ΜΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΑΚΑ


Η ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έγινε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Ναύπλιο με προσκεκλημένους, τον  Βουλευτή Επικρατείας Γιάννη Μιχελάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Μανώλη Αγγελάκα.
Στην εκδήλωση μίλησαν και οι δυο προσκεκλημένοι παρουσία πολύ κόσμου από όλη σχεδόν την Αργολίδα.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έδωσαν την ευκαιρία στους παριστάμενους να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές, οι οποίες όλες σχεδόν περιστρέφονταν, που άλλου, στην δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας.
Την πίτα έκοψαν από κοινού οι προσκεκλημένοι Γιάννης Μιχελάκης και Μανώλης Αγγελάκας, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτη, τον βουλευτή Αργολίδος Ιωάννη Ανδριανό, και τον πολιτευτή της ΝΔ Β. Σιδέρη.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος,η κα Τέτα Κρητικού (πεθερά του πρωθυπουργού), ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αργολίδος Φ. Κολεβέντης, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Δ. Σαραβάκος, ο σύμβουλος αθλητισμού του πρωθυπουργού Γ. Μπόλας, οι αντιδημαρχοι Ναυπλιέων Γ.Τζαρίμας και Α.Δήμας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ-Μ Δ. Γκαβούνος, ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Κρίγκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος, η νεολαία της ΟΝΝΕΔ και ο πρόεδρος της Γ. Μπούνος και ο τέως νομάρχης Αργολίδας Β. Σωτηρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου