Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δ.Κωστούρος: Μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες για την συμμετοχή τους στο έργο της Μαρίνας Ναυπλίου (βίντεο)

 Δηλώσεις έκανε ο δήμαρχος Ναυπλιέων για την χρηματοδότηση του έργου της Μαρίνας Ναυπλίου με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Ο δήμαρχος εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος για την πορεία αυτού του μεγάλου έργου για την Αργολίδα ολόκληρη, αλλά και από την πληροφόρηση που έχει, για το μεγάλο ενδιαφέρον ιδιωτών να συμπράξουν στο έργο.

Καμπόσος: O Δήμος μας θα απολαμβάνει ακόμη περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού κύρους

 Ανακοινώθηκε στις 6/11/2013 από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό η κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου του δήμου Άργους Μυκηνών στο Κεφαλάρι με την μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ιστορικό της κατάθεση υποψηφιότητας του Ναυπλίου στο κατάλογο της UNESCO ως περιοχή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Του Δημήτη Χ. Γεωργόπουλου
Ιστορικός – Αρχειονόμος

 Σε συνέχεια του από 03 10 2013 δημοσιεύματός σας, για το οποίο σας εκφράζω τις ευχαριστίες μου, θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του Ναυπλίου για το ιστορικό της κατάθεσης υποψηφιότητας της πόλης μας, προκειμένου να ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO ως περιοχή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Το εγχείρημα ξεκίνησε με υπόμνημα – πρόταση της κας Βασιλικής Ξυλινά προς το Δημοτικό Συμβούλιο το Μάρτιο του 2011. Η πρόταση τέθηκε υπόψη του μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία με επιστολή της μας υπέδειξε τις ενέργειες που θα έπρεπε να προβούμε. Πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στη συνεδρία της 07 08 2013 να κατατεθεί η υποψηφιότητα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο είναι αρμόδιο για να προτείνει την υποψηφιότητα της πόλης μας.

ΣΥΡΙΖΑ Αργολιδας: Σε Άργος και Ναυπλιο συγκεντρώσεις συμπαραστάσεις για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

 Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χουντικής έμπνευσης κλείσιμο της ΕΡΤ


Ναύπλιο, Πλατεία Δημαρχείου, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 7μμ

 Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της μνημονιακής συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μπήκαν απόψε στις 4.20΄ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντας την για δεύτερη φορά στο μαύρο.

Αφιέρωμα στον Ν.Χασάπη και φωτογραφική έκθεση "Η ζωή στην Ινδονησία" στο Ναύπλιο (βίντεο)

Στο Δημαρχείο Ναυπλίου παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Κώστα Χελιώτη για την διοργάνωση των εκδήλωσεων «Αφιέρωμα στον Νότη Χασάπη" και "Η ζωή στην Ινδονησία".

Βραβείο σε μαθήτρια του 6ου Δημοτικού σχολείου Άργους σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τη ρατσιστική βία (βίντεο και η εργασία της μαθήτριας)

 Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θεματολογία σχετική με τους πρόσφυγες της σχολικής χρονιάς 2012-2013, που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων. Με το δεύτερο βραβείο, (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση) στην κατηγορία των γραπτών κειμένων, επιβραβεύτηκε η Έλενα Τότσικα της ΣΤ΄τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους

Κωστούρος: Πραγματοποιήσαμε ίσως το μεγαλύτερο βήμα για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών

 Οριστική έγκριση για την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την «ΜΕΛΕΤΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ (ΜΑΡΙΝΑΣ) ΝΑΥΠΛΙΟΥ», δόθηκε χθες το μεσημέρι κατά την σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ στην οποία συμμετείχαν οι:

 

Γραμματικόπουλος: Θετική η εξέλιξη για την Μαρίνα - Να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή για το νομό πολιτική συγκυρία

 Την ικανοποίηση του από την εξέλιξη της υπόθεσης της μαρίνας εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρ. Γραμματικόπουλος, τονίζοντας την σημασία του προσωπικού ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τις εύστοχες ενέργειες των δύο υπουργών του Νομού μας.

 

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Άργους - Ελεύθερο φροντιστήριο

Ποιοι είμαστε

Δεν είμαστε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από εσάς!
Είμαστε αυτοί που δε θέλουν τον άνθρωπο στην άκρη, απομονωμένο και χωρίς αντιστάσεις, αλλά ενεργό και μάχιμο να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά

“Η κρίση ως...... ευκαιρία”
Του Δημήτρη Σκούφη

Πως η κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή ευκαιριών είναι κάτι που όλοι μας ακούμε τελευταία συχνά-πυκνά και από πολλά στόματα εξαιτίας της περιπέτειας που βιώνουμ εως χώρα και μάλιστα σε «α ρ γ ή κ ί ν η σ η» τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Οι υποστηρικτές του δόγματος αυτού πρωτίστως-μεταξύ των οποίων και εγώ-επιδιώκουν,αναζητούν πίσω από τηντρέχουσα δυσμενή συγκυρία, τρόπους για μια ασφαλέστερη πορεία.

Τίποτε όμως δεν είναι όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει κι εσείς, αλλά όταν έχεις φάει μια τούρταμιλφέιγ ότι καφέ και να παραγγείλεις, σκέτο σου φέρνουν.

Πάνω από τεσσάρα χρόνια τώρα οι περισσότεροι από μας μετράμε μόνο λάθη...

Και; Πάλι λάθος μας βγαίνουν .

Οι πραγματικές ευκαιρίες της κρίσης δεν ωφέλησαν πάρα μόνο κάποιους για να διευρύνουν τους«κύκλους εκμετάλλευσης»

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Η Μαρίνα Ναυπλίου είναι έργο που θα δώσει καινούργια δυναμική στον τουρισμό

 Εντάχθηκαν με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη το έργο του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου και έντεκα κολυμβητήρια και 7 γυμναστήρια ανά την Ελλάδα. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 33 εκατ ευρώ.

Γ.Ανδριανός: Εγκρίθηκε η κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ του κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Άργους - Μυκηνών

 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε σήμερα στην Διυπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη όπου, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υπαγωγή των έργων κατασκευής 11 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 7 κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η σύμπραξη αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση και βαριά συντήρηση των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 20 ετών. 

Με συμμετοχή Γ. Μανιάτη η Διϋπουργική Επιτροπή εντάσσει τη Μαρίνα Ναυπλίου με 9.000.000 ευρώ στο Νόμο περί ΣΔΙΤ

 Την υπαγωγή του έργου κατασκευής μαρίνας στο Ναύπλιο στις διατάξεις του νόμου περί ΣΔΙΤ αποφάσισε η Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεως Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία μετέχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Σχετικά με το θέμα ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: 

Ερώτηση Κοδέλα για την κατάσταση στο Δεματοποιητή στα Δίδυμα Ερμιονίδας

 Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κατέθεσε ο Δημήτρης Κοδέλας με θέμα την συνέχιση της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον κατάστασης που υπάρχει στον χώρο του Δεματοποιητή στα Δίδυμα Ερμιονίδας. Παράλληλα, καλείται το υπουργείο να τοποθετηθεί για αιφνιδιαστική τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Δεματοποιητή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που συντηρεί και επιτείνει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στην περιοχή, δείχνει να σχετίζεται με τις επιλογές της Περιφέρειας για παράδοση της Διαχείρισης Αποβλήτων στην ΤΕΡΝΑ και αποφεύγει διαδικασίες διαβούλευσης και γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

23ο Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Ε στο Επιμελητήριο Αργολίδας

 Το 23ο Συνέδριο της Ο.Σ.Υ.Ε θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 (ώρα έναρξης 17:00) και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 (ώρα λήξης 16:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδος στο Άργος (Κορίνθου 23).

Σε εκδήλωση της 4ης Μπιενάλε Αθήνας AGORA με θέμα «Οικολογία» έλαβε μέρος ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα

 Οι εκδηλώσεις της φετινής 4ης Μπιενάλε Αθήνας 2013 φιλοξενούνται στον ισόγειο χώρο του πρώην Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε χώρο συνάθροισης καλλιτεχνών και πολιτών. Η φετινή διοργάνωση φέρει τον τίτλο AGORA, μία έκθεση-project, που αντανακλά τις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει αγγίξει πλέον τη χώρα μας με όλες τις αλλαγές που συνεπάγεται, και θέτει το κεντρικό ερώτημα που είναι «Και τώρα τι;».

Οι METALAXIS LIVE στο ΑΕΝΑΟΝ

 Συνεχίζουμε της ΑΕΝΑΟΝ μουσικές βραδιές παρέα με τους " METALLAXIS"  Ευγένιο Τουρλώτο (κιθάρα-φωνή) Αποστόλη Δαμάτη (κιθάρα-φωνή) Χρήστο Γκάνα (μπάσο) Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλο (ντραμς) Γιάννη ιορδάνογλου (πλήκτρα)...............!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου