Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η παράσταση της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης (φωτογραφίες)

DSC 5641
Με μια φαρσοκωμωδία του Γρηγόρη Ξενόπουλου, η θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης υπόσχεται ότι θα ψυχαγωγήσει τους κατοίκους της περιοχής τα σαββατοκύριακα του φετινού χειμώνα (κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μμ, στο θεατράκι της οδού Ατρέως, στα Γεφύρια).
Το «Δεν είμ' εγώ» είναι μια καλοδουλεμένη παράσταση, τόσο από το σκηνοθέτη της, τον Νικόλα Ταρατόρη, όσο και από το σύνολο των ηθοποιών αλλά την Πίνκα Νάντη - Ταρατόρη που με τα σκηνικά και τα κοστούμια μας μεταφέρει στην Αθήνα των αρχών του περασμένου αιώνα.
Οι ηθοποιοί που μετέχουν στην παράσταση είναι οι: Άννα Καραβάνου, Ναταλία Ζήκου, Μάντυ Κατσίλα, Αναστασία Πούρου, Ανδριανή Ρετσινά, Έλενα Οικονόμου, Θάνος Παιδάκης, Πόπη Κούγια-Γλατζίνα, Οδυσσέας Κουμαδωράκης, Γιάννης Κολυβάνης, Αριστογείτων Πανανός, Γιώργος Μυλωνάς, Αρετή Καρκαγγέλη, Γιώργος Μώρος, Ρούλα Νίτσου, Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Σοφία Σταμέλου, Πετρούλα Πολυχρονοπούλου, Άγγελος Δουβρόπουλος και Σπύρος Χασάπης.
Το έργο
Το «Δεν είμ' εγώ», που γράφτηκε πριν από 98 χρόνια, αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού οικογενειάρχη, υπερβολικά λογικού καθηγητή μαθηματικών ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του. Ξαφνικά μπλέκεται σε μία τρελή κατάσταση, λόγω του γείτονα και συνονόματού του νεαρού καθηγητή αγγλικών...
Ο καθηγητής μαθηματικών Πέτρος Παπαπέτρου βγάζει με τη λογική του το συμπέρασμα πως πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του πως είναι δύο άνθρωποι, ο Α και ο Β: ο ένας σοφός, φρόνιμος, εγκρατής, ηθικός κι ο άλλος γλεντζές και παλιάνθρωπος.
Δεν πρόκειται για μια απλή συνηθισμένη φάρσα που αρχίζει με συμπτώσεις και παρεξηγήσεις και τελειώνει με την εξήγηση και τη λύση τους. Το νόημα της είναι πολύ πιο σοβαρό, και πέρα από την εποχή της:
Σατιρίζει τους ανθρώπους που βασίζονται πάρα πολύ στη Λογική και πορεύονται μόνο μ' αυτήν, ενώ για την εκτίμηση των γεγονότων και την εξαγωγή θετικών συμπερασμάτων, είναι απαραίτητη και η Φαντασία...
http://argolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου