Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΆ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΘΡΌΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 Ορίστηκε τελικά η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκταρίου να γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2013 στις 3 το μεσημέρι στο Ναύπλιο στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Η υποδοχή θα γίνει πρώτα στα όρια του νομού και κατόπιν με πομπή θα έρθει ο νέος Μητροπολίτης στην πρωτεύουσα του νομού το Ναύπλιο. Εκεί θα γίνει δεκτός από τις αρχές του τόπου πιθανόν στην πλατεία Καποδίστρια ή στην πλατεία του Δημαρχείου. Μετά από τους χαιρετισμούς των αρχόντων της πόλης θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου θα ενθρονιστεί ο Μητροπολίτης Αργολίδος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο.
 

Το Ναύπλιο διεκδικεί και πάλι τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

Πρόταση για να επιλεγεί το Ναύπλιο  ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος  στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου.
Ο δήμαρχος τόνισε πως η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, όπως: Το ιστορικό υπόβαθρο ,το προϊστορικό  και βυζαντινό παρελθόν της περιοχής, την αρχιτεκτονική του Ναυπλίου που είναι χωρίς άλλο το καθρέφτισμα της ιστορικής του μοίρας..Την υποδομή σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπως το Βουλευτικό, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και εν κατακλείδι ολόκληρη την παλιά πόλη. Τον νεώτερο  θεσμό διεθνούς εμβέλειας , το Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013: Η Ύδρα γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Κωνσταντίνο (τον Υδραίο)


Τον προστάτη Άγιο της, Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο γιορτάζει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 η Ύδρα. Οι εορταστικές Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Κωνσταντίνου, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η πρώτη Συνεδρία για τον μήνα Νοέμβριο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος .Tην Πέμπτη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδος



Συνήλθε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου