Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ… (Πρόλογος Νεκταρίου Αντωνοπούλου -Μητροπολίτου Αργολίδος, στο Βιβλίο ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤΙΑΝΣΚ, εκδ. Εν πλώ)




ΟΔΗΣΣΟΣ  2002. Σε θάλαμο μεγάλου κρατικού νοσοκομείου της Ουκρανικής πόλης ακούγονται τά βογκητά ενός ηλικιωμένου άρρωστου.Ό καρκί­νος διάσπαρτος. Οι πόνοι φρικτοί. Τά παυσίπονα δέν επαρκούν, μέρες καί νύχτες άγρυπνος. Ό ασθε­νής περιμένει τό θάνατο σάν λύτρωση. Πολλές φο­ρές φτάνει στό χείλος τού θανάτου, άλλα αυτός σάν νά αδιαφορεί. Μήνες τώρα παλεύει μεταξύ ζωής καί θανάτου. Οι απλοί άνθρωποι θά έλεγαν: «Δέν τού βγαίνει ή ψυχή».
Κάποια μέρα ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος σάν νά άνένηψε. Ζήτησε απεγνωσμένα έναν Ιερέα. Οί δικοί του έτρεξαν σέ κάποια Εκκλησία καί παρα­κάλεσαν τόν εφημέριο νά έρθει στό νοσοκομείο. Ό Ιερέας, χωρίς χρονοτριβή, επισκέφθηκε τόν ασθενή. Σοκαρίστηκε άπό τή θλιβερή όψη καί κατάσταση του, περισσότερο όμως άπό όσα άκουσε. Ό ηλικιω­μένος άρρωστος, χωρίς προλόγους καί εισαγωγές. σάν νά πιεζόταν άπό κάτι. άρχισε νά ξεδιπλώνει τά κρίματά του στον άγνωστο Ιερέα.

Την πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Βίκυ Κοτσοβού τίμησε ο δήμος Αργους Μυκηνών

Την Αργειτοπούλα πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Βίκυ Κοτσοβού, τίμησε την Κυριακή ο Δήμος Αργους-Μυκηνών Σε μια λιτή τελετή στο Δημοτικό Στάδιο Άργους ο Δήμαρχος κ.Δ. Καμπόσος και ο Προεδρος του ΝΠ κ Γ. Νώτης, αφού συνεχάρηκαν την πρωταθλήτρια και τον προπονητή της, της προσέφεραν 2 ακόντια για τη συμβολή της στον αθλητισμό και τις μεγάλες της διακρίσεις στο άθλημα.

Ένα ακόμη θετικό βήμα για την ανέγερση του κτιρίου συσσιτίων του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας

Ένα ακόμη θετικό  βήμα για την ανέγερση του κτιρίου συσσιτίων του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου  και εγκρίθηκε η προμελέτη του Δήμου Ναυπλιέων για την ανέγερση του κτιρίου συσσιτίων του Ι.Ν Ευαγγελίστριας.

Πρόθεση του Δήμου είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις προκειμένου  να ολοκληρωθεί  ο φάκελος  και να  υποβληθεί ως πρόταση χρηματοδότησης, έτσι ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 12:00 περίπου το μεσημέρι στο Ναύπλιο στην οδό Άργους στην έξοδο του εργοστασίου ΑΡΓΕΑ. Μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούνταν  προς το Ναύπλιο συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο που έβγαινε από τον χώρο του εργοστασίου με αποτέλεσμα να συγκρουστούν πλάγιο μετωπικά. Ο οδηγός της μηχανής Χ.Ψ μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Άργους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έρευνα για τις ακριβής συνθήκες του τροχαίου διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ναυπλίου .

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Την λαϊκή αγορά του Ναυπλίου επισκέφθηκε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.
 Οι πωλητές της λαϊκής αγοράς και ο κόσμος που ψώνιζε δεν έκρυβαν την έκπληξη τους αλλά και την χαρά τους για την αναπάντεχη επίσκεψη και όλοι έσπευσαν να πάρουν την ευχή του και να του ευχηθούν.

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΕΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Υπάλληλος του Φορέα Διαχείρισης μετέφερε την Δευτέρα 25/11/2013 έναν τραυματισμένο πετρίτη (Falco peregrinus) στα γραφεία μας στο Άστρος Κυνουρίας. Το πουλί, που βρέθηκε στην περιοχή ‘'Άγιοι Δέκα'' κοντά στην τοπική κοινότητα Ρίζες Αρκαδίας, έφερε χτύπημα στο κεφάλι και παρουσίαζε αδυναμία να πετάξει. Ο πετρίτης στάλθηκε το πρωί της Τρίτης 26/11/2013 στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), αφού δέχθηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

Έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας στο Ναύπλιο

Έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίων γίνονται αυτές τις μέρες στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας, ενταγμένα για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013, προϋπολογισμού 1,597,500.00 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου