Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Καμπόσος: Μεγάλη μέρα για το Άργος - Υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ ο φάκελος της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Άργους




















Δελτίο τύπου
Δήμου Άργους Μυκηνών

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι υποβλήθηκε η πράξη του έργου: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι», στον άξονα προτεραιότητας: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην 27η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων





















 Κατά την 27η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων της Τρίτης , 12.11.2013, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

8 Γυναίκες κατηγορούνται


























Άρθρο της
Φρειδερίκου Σπυριδούλας

 Στις μέρες μας που η αληλοκατηγόρια έχει γίνει εθνικό σπορ, στις μέρες μας που η κατάθλιψη έχει σκεπάσει με τα μαύρα πέπλα της την χώρα μας , στις μέρες που η φιλοσοφία του καναπέ δίνει και παίρνει , υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται και μας παρασύρουν στην δημιουργική τους ζάλη θυμίζοντας μας ότι φτάνει να βάλουμε από ένα λιθαράκι όλοι μας για να ξαναζήσουμε το όνειρο. Ο σκηνοθέτης Νίκος Φυτάς αντιστέκεται. Δημιούργησε μια ομάδα που θ’ανεβάσει στην κεντρική σκηνή του δημοτικού θεάτρου Ναυπλίου , την παράσταση «8 γυναίκες κατηγορούνται» έργο του Ρομπέρ Τομά.

Ξεκίνησε το Θεατρικό Παιχνίδι στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη

 Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Μυκηνών, ξεκίνησε τα βιωματικά προγράμματα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού στον χώρο της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Άργους.

Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης από την "Πύλη Πολιτισμού" και την "ΣΤΟΑ ΚΥΝΣΕΠ"

 Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ¨ΣΤΟΑ ΚΥΝΣΕΠ¨ σε συνεργασία με το σύλλογο ¨ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ¨ διοργανώνει το πρώτο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Βιβλιοπαρουσίαση "Το κτήμα που βλέπει στη θάλασσα" του Τάσου Χαντζηαναστασίου

 Το βιβλίο του Τάσου Χαντζηαναστασίου, το "Κτήμα που βλέπει στη θάλασσα" (Εναλλακτικές Εκδόσεις, Αθήνα 2013) θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, στις 7.30μμ στο Τριανόν στο Ναύπλιο.

Πρόσκληση στο 7ο Παλαμηδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών

 Η οργανωτική επιτροπή του 7ου Παλαμηδείου πρωταθλήματος πολεμικών τεχνών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο - Σαββάτο και Κυριακή - της 16ης και 17ης Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου.

Ημερίδα για θέματα εφαρμογής της περιβαλλοντικής ευθύνης














 Η εφαρμογή της οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη σε εθνικό επίπεδο, είναι το θέμα της ημερίδας – συνάντησης εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην ΕΛΚΕΠΑ, στην Πάτρα, με διοργανωτές το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών ΣΥΓΑΠΕΖ, της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Γραμματικόπουλος: «Με ενιαία υποψηφιότητα Ναυπλίου, Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου πρέπει να πάμε για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021





















 Κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της αίτησης υποψηφιότητας του Δήμου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021 ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι παρά τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και πολιτιστικές δράσεις μία ενιαία υποψηφιότητα Ναυπλίου, Άργους-Μυκηνών και Επιδαύρου θα ήταν πολύ ισχυρότερη αφού το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα συνολικά των εν’ λόγω Δήμων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο σε ευρωπαϊκή αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου