Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τo πρόγραμμα ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου στο Ναύπλιο

Την Κυριακή θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο. Το προγραμμα της ενθρονίσεως έχει ως εξής:

Δημοτική Παράταξη «Αλλαγή Πορείας»: Τα λουκέτα του χθές και η σημερινή κατάσταση
























 Η οικονομική καταιγίδα που ήρθε σε όλη τη χώρα την τελευταία πενταετία είναι δεδομένη. Όταν το 2010 φωνάζαμε για τα «λουκέτα» και τα κλειστά μαγαζιά του Άργους ήμασταν μάρτυρες μιας θλιβερής κατάστασης. Μέσα με μια τριετία, οι ενεργές επιχειρήσεις του Δήμου μας μειώθηκαν κατά 1300, αφήνοντας επιχειρηματίες και εργαζομένους στο δρόμο και ξενοίκιαστα μαγαζιά. Σαφώς, η κρίση έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο αλλά και στην τοπική μας αγορά τι μπορούσαν να περιμένουν οι επιχειρηματίες; αφού 




















Του Ραφαήλ Μπαρού
Προέδρου Εργ. Κέντρου Ναυπλίου

 Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της Ελλάδος και τα συνδικάτα, με αφορμή την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι όχι μόνο δεν πρέπει να δεχθεί τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που οι αποτυχημένοι ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ λογιστές θέλουν να επιβάλλουν για μια ακόμη φορά προκειμένου να καλύψουν τις λανθασμένες προβλέψεις τους, αλλά οφείλει επιτέλους να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση και να ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ τους ειδεχθής και τους επαχθείς όρους του Μνημονίου που διαλύουν την οικονομία και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Δωρεάν εργαστηριακά μαθήματα επιχειρηματικότητας στο Άργος

 Στη δυναμική περίοδο αλλαγών που η κοινωνία μας δοκιμάζεται με τον πιο έντονο τρόπο, έχει φανερωθεί η επιτακτική ανάγκη για εκπαίδευση που τα οφέλη της είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ανάγκες της αντιμετώπισης της κρίσης. Το CampusBus αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία- από τους ιδρυτές του The Cube Athens στην Αθήνα, ενός συνεργατικού χώρου που φιλοξενεί νέες επιχειρήσεις. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει πίσω του ένα ενεργητικό και εμπνευσμένο δίκτυο, ένα σύνολο από πράττοντες ανθρώπους που θα μπορούν να συνεργαστούν και στη συνέχεια. Τα μαθήματα έχουν σχέση με βασικές και πρακτικές γνώσεις σε θέματα μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, διαδικτύου, προώθησης πωλήσεων και αντικειμένων που διδάσκονται σε αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. 

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα εξής: 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στην Τρίπολη

 Η Αθλητική ΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2013 της Αθλητικής ΜΟΤοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16-17 Νοεμβρίου 2013, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

 

Ομιλία Θ. Παπαγγέλη στο Κ.Ε.Σ. Ναυπλίου του Harvard - "Η Ρώμη ως διαρκής ιστορική παρακαταθήκη”
























 Tην Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2013 ξεκίνησε η φετινή σειρά ομιλιών “Events Series 2013-2014: Κλασικά πρότυπα και η πρόσληψή τους”. Ο πρώτος ομιλητής κ. Θεόδωρος Παπαγγελής, καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ακαδημαϊκός έκανε μια διάλεξη με τίτλο “Translatio Imperii: Η Ρώμη ως διαρκής ιστορική παρακαταθήκη”.

«Δεν είμ’ εγώ» στο Θέατρο της οδού Ατρέως από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση
























Το ΔΣ της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης σας προσκαλεί στην Πρεμιέρα του έργου του Γρηγορίου Ξενόπουλου με τίτλο «Δεν είμ’ εγώ».

6 συλλήψεις από αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα



Συνελήφθησαν έξι άτομα, προσήχθησαν τριάντα τρία και έγινε έλεγχος σε εκατόν τριάντα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξήντα επτά οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαέξι παραβάσεις. Πραγματοποιήθηκε χθες 13.11.2013 από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

5η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ ανδρών Αργολιδοκορινθίας
























 Το προσεχές Σάββατο συνεχίζεται το πρωτάθλημα μπάσκετ Α΄ ΕΣΚΑΚ με έξι (6) ακόμη αναμετρήσεις. Για το περασμένο Σάββατο είχαμε: το «διπλό» του Τήρωνα μέσα στο Λουτράκι επί του Ποσειδώνα, το «διπλό» του Κρανιδίου μέσα στην Κόρινθο επί του Παλαίμωνα, το «διπλό» των Μεθάνων μέσα στο Ναύπλιο επί του Οίακα και μάλιστα στην παράταση, το «διπλό» του Λεχαίου στο Ξυλόκαστρο, τον μοναδικό «άσσο» (αλλά όχι εύκολα) του Άρατου στο Κιάτο επί του Ναύπλιο 2010 και ένα αναβληθέν παιχνίδι αυτό μεταξύ Αργοναύτη και Ερμιόνης, αφού ναι μεν τοποθετήθηκαν μπασκέτες στο Κλειστό της Κίου, αλλά παρουσιάστηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Συνεχίζει την πετυχημένη του πορεία το Bar Room στο Ναύπλιο
























 Για μια ακόμη χρονιά θα κερδίσει το θρόνο του βασιλιά στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης το Bar Room  όπου από Πέμπτη έως Κυριακή υποδέχεται το κόσμο του Ναυπλίου και τον γύρω περιοχών προσφέροντας κέφι διασκέδαση με καλές τιμές.

Μαρίνα Ναυπλίου: Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει;





















Του Μπάμπη Αντωνιάδη
(της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ και όχι της επιτροπής)

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε το θρίαμβο της επένδυσης που αφορά την κατασκευή της μαρίνας Ναυπλίου. Ποτέ δεν ήμουν λάτρης αυτής της ιδέας.Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έβλεπα και εξακολουθώ να μη βλέπω την αναπτυξιακή διάσταση αυτού του έργου. Κατά τη γνώμη μου, σημαντικότερη θα ήταν η κατασκευή ενός αγκυροβολίου σκαφών με μικρότερο κόστος και άμεση τουριστική απόδοση. Μ' αυτό τον τρόπο, θα κερδίζαμε σε τουριστική υποδομή χωρίς να απαιτούνται κτηριακές εγκαταστάσεις δεκάδων τετραγωνικών μέτρων. Θέλουμε τον τουρισμό που προκύπτει από τα σκάφη, δεν ξέρω όμως αν θέλουμε ένα μόνιμο χώρο ελλιμενισμού που εκ των πραγμάτων απαιτεί και κτηριακές εγκαταστάσεις.

 

Η Κωμικοτραγική διάσταση για την πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021





















  Με τίτλο "Βλαχομπαρόκ νοοτροπίες για πολιτιστική πρωτεύουσα" η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας με αφορμή και την υποψηφιότητα της πόλης του Ναυπλίου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, κάνει λόγο για  κωμικοτραγικές καταστάσεις και επικοινωνιακά κόλπα των τοπικών αρχόντων, προσδοκώντας να αποκομίσουν οφέλη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού κανένας δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά 3 διαφορετικές υποψηφιότητες από μια τόσο μικρή περιφέρεια όπως η Πελοπόννησος.
Διαβάστε παρακάτω το άρθρο της εφημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου