Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ http://argolikospoimin.blogspot.gr/

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2013


Το φεγγάρι μόλις έχει ανατείλει  πάνω από μία εκκλησία στην πόλη του Ναυπλίου  , Κυριακή 23 Ιουλίου 2013. Μόλις μια ημέρα μετά το σεληνιακό περίγειο αυτού του μήνα (το πλησιέστερο σημείο της Σελήνης στη Γη για το μήνα) ,στης 22 Ιουλίου του 2013 στις 18:16 UTC  το φεγγάρι εμφανίστηκε.  Η σούπερ Πανσέληνος της 23  Ιουλίου  του 2013 ήταν η τρίτη για φέτος, ενώ υπάρχουν περίπου 4-6 κατά μέσο όρο ετησίως.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΥΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Ο ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ


Με το άσχημο θέαμα της αφισορύπανσης ασχολήθηκε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, που επικρατεί στην πόλη του Ναυπλίου και όχι μόνο με προ ημερησίας θέμα που τέθηκε στην συνεδρίαση. 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η εικόνα που αντικρίζει κανείς, στην είσοδο του Ναυπλίου, σε κεντρικά σημεία και όχι μόνο, θυμίζει τσαντίρ μαχαλά.

Διάφορες (μουτσούνες κλαρινοκαλιτεχνών) της καλοκαιρινής αρπαχτής, μέσω πανηγυριών,  κοσμούν τα δεντρά, τις κολόνες και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια προβολής.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Να σ'έχει ο Θεός γερό και δυνατό π. Ηλία Αλευρά



Αμέτρητοι οι ασθενείς, οι φυλακισμένοι, οι ανύμποροι, οι πένητες, οι λησμονημένοι που βρήκαν παρηγοριά, στήριξη, ενίσχυση και καταλαγή από το πετραχείλι και την προσευχή του. Σήμερα εφησυχάζει στον τόπο του, αφήνοντας στο Νάυπλιο ένα τεράστιο κενό. Και σήμερα που γιορτάζει θέλησα να του στείλω ένα μεγάλο Ευχαριστώ καρδιάς για όλα όσα άφησε πίσω του, μαζί και η Πρεσβυτέρα του..... Παπά Λιά Αλευρά να σ'έχει ο Θεός γερό και δυνατό γιατί πάντα θα έχεις αποθέματα Αγάπης για να δίνεις εκείνες τις μυσταγωγίες Ανθρωπιάς.....

"Εργα Τεχνης και Πολιτισμου" στο Ναυπλιο



Έκθεση εικαστικών κι εφηρμοσμένων τεχνών με τίτλο "Εργα
Τέχνης και Πολιτισμού" που θα γίνει στο Ναύπλιο 5, 6, 7 Αυγούστου 2013
στο φουαγιέ του θεάτρου "Τριανόν, πλ. Συντάγματος.

ΟΙ ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ


Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π.Καβάφη, μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάει το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το τραγούδι και την ποίηση,  παρουσίασε μια μικρή προσωπογραφία του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή μεσα απο τηνθεατρικη παρασταση με τίτλο "Οι Ανδρείοι της Ηδονής" στη Νέα Κίο!

Με οδηγό την ίδια την ποίηση του Καβάφη, ο Γιάννης Σαρηγιάννης σκηνοθέτησε και η Ειρήνη Αλεξίου χορογράφησε. Το ποιητικό σενάριο συνέθεσαν οι Εύα Γιαγκιόζη, Σοφία Στενού και Γιάννης Σαρηγιάννης.

Τους χορευτές – ηθοποιούς συνόδευε ζωντανή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Άργους και η rock μπάντα halfnote , ενώ η φωνή της Βικτωρίας Ταγκούλη χρωματίσε την ιστορική, φιλοσοφική και κυρίως την ηδονική του ποίηση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου