Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/

«Αλησμόνητες Πατρίδες. Μικρά Ασία – Πόντος»


Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού ¨Παναγία Σουμελά¨ και ο Δήμος Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ, συνδιοργανώνουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στις «Αλησμόνητες Πατρίδες» που μπορεί να είναι πια σβησμένες από τους χάρτες, αλλά παραμένουν ζωντανές στις καρδιές όλων μας.

Δ. Κοδέλας: Πόσα “κεφάλια” εργαζομένων χρειάζεται το “success story”;

 Χθες κατατέθηκε στη Βουλή το σ/ν “Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις”. Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, πέραν των άλλων, τίθενται σε διαθεσιμότητα/απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι. Και στην Αργολίδα, εκπαιδευτικοί της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Σχολικοί Φύλακες, εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία βλέπουν το δρόμο εξόδου από την εργασία, με ορατές τις συνέπειες στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην φύλαξη των σχολείων, σε λειτουργίες και υπηρεσίες των Δήμων. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους δε σταματούν εκεί. Στις “παράπλευρες απώλειες” του πολέμου ενάντια στην κοινωνία και την εργασία βρίσκονται και οι μαθητές.

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ν.Τίρυνθα

Υπεγράφη από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, η ΚΥΑ για τον καθορισμό πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων σε κτιριακά έργα

 Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων σε σειρά κτιριακών έργων, που χαρακτηρίζονται από τοπικές και μη σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και υπόκεινται σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Γιορτή σκόρδου στα Λιθοβούνια Αρκαδίας

Το σκόρδο είναι ένα από τα κατ’ εξοχήν προϊόντα των Λιθοβουνίων και η ποιότητά του είναι εξαιρετική. Στο χωριό, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου διοργανώνεται εδώ και 16 χρόνια η γιορτή του σκόρδου.Την γιορτή αυτή οραματίστηκε και υλοποίησε ο αείμνηστος πρόεδρος της τότε κοινότητος Λιθοβουνίων Γεώργιος Παρασκευόπουλος και σήμερα οι νέοι του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοβουνίων συνεχίζουν να την υλοποιούν σαν άξιοι συνεχιστές του έργου του αειμνήστου.

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας για την απόλυση των σχολικών φυλάκων

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να καταγγείλει την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να απολύσει όλους τους Σχολικούς φύλακες στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και στερώντας τις σχολικές μονάδες από πολύτιμους και απολύτως απαραίτητους συνεργάτες, οδηγώντας την δημόσια εκπαίδευση σε περεταίρω υποβάθμιση και απαξίωση. 

LIVE Καλοκαιρινό πάρτι του Sfera 94,1

 Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται τον Sfera Radio 94,1 στον αίθριο χώρο του Καφέ για μια μοναδική μουσική βραδιά!

Με αφιέρωμα στα Εσπεριδοειδή και συναυλία με το Βασίλη Σκουλά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της "Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου"


Μετά το πρώτο επιτυχημένο τριήμερο της Έκθεσης το οποίο συμπεριέλαβε εγκαίνια παρουσία του πολιτικού, κοινωνικού και καλλιτεχνικού ιστού της χώρας, Εκδηλώσεις μαγειρικής με τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Αργολίδας & της Αρκαδίας, Αφιέρωμα στην ελιά & το λάδι και εκδήλωση μαγειρικής από το σεφ Ηλία Σκουλά αλλά και την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κου. Αθανάσιου Τσαυτάρη, η Έκθεση «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ» επιστρέφει στις 13-14 Ιουλίου (Σάββατο – Κυριακή) με νέες παράλληλες εκδηλώσεις για τον Πολιτισμό, τον τουρισμό και την παραγωγικότητα!

Συναυλία αγάπης από το 1o σύστημα Προσκόπων του Άργους στο Θεατράκι με τους Da Capo-V.

 Τη Κυριακή 14 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο θεατράκι το 1Ο σύστημα Προσκόπων Άργους διοργανώνει σε συνεργασία με το Νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού «Συναυλία Αγάπης» για να συνεισφέρει χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί σε οικογένεια αναξιοπαθούντων με οικονομικά προβλήματα.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Βίντεο ντοκουμέντο από το Ναύπλιο κατά την διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου

 Εικόνες  από το Ναύπλιο κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου σε ένα βίντεο τουΓιώργουΤαραβίρα, με σκηνές που δείχνουν την πόλη κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, τους αιχμάλωτους στο προάλιο του Γυμνασίου καθώς και τα ναυάγια των πλοίων έξω από το λιμάνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου