Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ http://argolikospoimin.blogspot.gr/

H ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΧΡΥΣΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ

 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Κρητικών Αγίων Παρθενίου και Ευμενίου, στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα, στις  Μυκήνες, όπου τιμώνται οι Άγιοι όλως ιδιαιτέρως. Ο ιερέας της ενορίας, πατέρας Ανδρέας , ο οποίος αγαπά πάρα πολύ τους δύο αυτούς Αγίους είχε θέσει προς προσκύνηση  τεμάχιο ιερών λειψάνων των Αγίων. Τον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και την ιερά αγρυπνία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Παναγίας Άνω Ξενιάς Βόλου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ,παρουσία κι άλλων ιερέων από τις γύρω περιοχές. Η αγρυπνία τελέσθηκε με Αγιορείτικο τυπικό. Κάθε χρόνο πλήθος πιστών παρακολουθεί την Ιερά αγρυπνία προς τιμή των Κρητικών Αγίων. Να σημειωθεί όπως κάθε χρόνο τα ιερά λείψανα των αγίων μυροβλύζουν .


Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

TΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΤΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ-ΜΙΔΕΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την 14 Ιουλίου 2013 ημέρα Κυριακή εορτή του Οσίου Πατρός ημών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ναός του Κοιμητηρίου της Ενορίας μας.
   Την 13 Ιουλίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 7:30 μ.μ θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ θα τελεστεί  ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Νέα Κτητορική Εικόνα στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Harrow


Του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα
Μια πολύ όμορφη νέα εικόνα, η επονομαζόμενη στην Ορθόδοξη Παράδοση Κτητορική Εικόνα, ιστορήθηκε ειδικά για τον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου.
Είναι η βυζαντινή εικόνα που απεικονίζει τους δύο Προστάτες Αγίους του Ιερού Ναού, κι επίσης τον ίδιο τον Ναό, τον οποίο κρατούν δύο εξαιρετικής ωραιότητας άγγελοι.
Η Εικόνα φέρει την εξής επιγραφή: «Άγιοι του Θεού Παντελεήμων και Παρασκευή, πρεσβεύσατε υπέρ πνευματικής προόδου και σωτηρίας του πληρώματος της θεοφιλούς Κοινότητος ημών»!
Την εικόνα ιστόρησε ο εξαίρετος Αγιογράφος κ. Θεόδωρος Βογδάνος εκ Θεσσαλονίκης.

Έκκληση του Μητροπολίτη Σπάρτης για το σεβασμό της παράδοσης και των μυστηρίων της Εκκλησίας


Την αγωνία του για την αλλοτρίωση των παραδόσεων και των ιερών μυστηρίων εκφράζει σε εγκύκλιό του για το μυστήριο του βαπτίσματος ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ζητώντας από τους πιστούς της εκκλησιαστικής του επαρχίας να σεβαστούν τόσο την ελληνική παράδοση, όσο και την τάξη της εκκλησίας.
Ακολουθεί η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου
Πρός Τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς Τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας
Θέμα: «Περί τῆς ὀρθόδοξης τελέσεως τοῦ Μυστηρίου τοῦ βαπτίσματος»
Χριστιανοί μου ἀγαπητοί,
Παρακολουθῶ τόν τελευταῖο καιρό μέ πολλή ἀγωνία διάφορα γεγονότα περίεργα, πρωτάκουστα, νεοφανῆ καί τελείως ἀντίθετα μέ τίς ἑλληνορθόδοξες παραδόσεις μας.
Μερικά ἀπό αὐτά πού γίνονται στήν Ἑλλάδα μας ἔρχονται ἀπ’ἔξω  καί ἐπαναλαμβάνονται στήν ἀθάνατη Χώρα μας και μοιάζουν κακόγουστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου