Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια  η  πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον Άγιο  Νεκτάριο  επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου  στις Εργατικές  κατοικίες Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής  Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε Αρχιερατικός  πανηγυρικός  Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος , άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης όπου υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών ο Μητροπολίτης κατέληξε.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ


Ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κουτσοποδίου, Σχινοχωρίου και Μαλαντρενίου στον Δήμο Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, καθώς και μέσα στην πόλη του Αργους , Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΑΤΑ




Μία γάτα κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΨΑΡΙ ΚΥΝΗΓΟΣ




Ψάρι το είδος κυνηγός ή Λίμπερα σε τοποθεσία στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017. Είδος δυνατού αφρόψαρου που ζει και στο Αιγαίο.  Έχει μήκος τουλάχιστον 1 μέτρο και το βάρος του φτάνει τα 10 κιλά στην Ελλάδα, σε άλλες θάλασσες φθάνει και τα 50 κιλά.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Συγκέντρωση διαμαρτυρία πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017 το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου. Το Σωματείο διαμαρτύρεται  για τη μη στήριξή της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου, όσον αφορά στη θετική πρωτόδικα απόφαση για την καταβολή των περικομμένων, δεδουλευμένων, πρόσθετων αμοιβών των ετών 2014-2015,καθώς και  για την απώλεια της δωρεάν εκχώρησης από το Νοσοκομείο Κορίνθου του Αξονικού Τομογράφου προφασιζόμενοι την παλαιότητα του μηχανήματος που μέχρι σήμερα λειτουργεί εξυπηρετώντας πολύ μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μία κιτρινοσουσουσράδα τρώει έντομο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

''ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ '' ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΑΜΠΑΚΗ



Οἱ ἐκδόσεις ΑΘΩΣ εἶχαν τὴν τιμὴ καὶ τὴ χαρὰ νὰ ἐκδώσουν τὰ δύο πρῶτα βιβλία τοῦ πατρὸς Διονυσίου Ταμπάκη, «Προσευχητάριο εἰδικῶν περιστάσεων» καὶ «Τῶν ἁγίων ἡ βοήθεια», δυὸ βιβλία, ποὺ φάνηκε πὼς τὰ εἶχαν ἀνάγκη οἱ ψυχὲς ὅλων μας.

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΠΟΡΣΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


 Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο ορεινό Τοπικό Διαμέρισμα  Μπόρσας  του Δήμου Άργους- Μυκηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου