Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας- ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργολίδας, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να καταγγείλει την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να απολύσει όλους τους Σχολικούς φύλακες στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και στερώντας τις σχολικές μονάδες από πολύτιμους και απολύτως απαραίτητους συνεργάτες, οδηγώντας την δημόσια εκπαίδευση σε περεταίρω υποβάθμιση και απαξίωση.

Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας.
Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60%), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε - απλώς - στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας


Ντέμος Αντώνης Καραμάνος Θεοδόσης




ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Ν.ΡΟΕΙΝΟ

Η Επίδαυρος μιας άλλης εποχής…


Μια συλλογή φωτογραφιών από την ιστοσελίδα magnumphotos.com

Herbert List GREECE. Peloponnese. Epidaurus. Theater. 1937.
ΔΕΙΤΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΤΟ ΤΟΛΟ


Έχασε τις αισθήσεις της μέσα στη θάλασσα του Τολού και πνίγηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα το μεσημέρι της Τετάρτης. Η 83χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Κορίνθου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου