Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ http://argolikospoimin.blogspot.gr/

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ναύπλιο


Φωτιά ξέσπασε στις 19:15 σε διαμέρισμα στην οδό Άργους στο Ναύπλιο. Η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του διαμερίσματος και χάριν στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής Ναυπλίου με δυο οχήματα και 8 άνδρες δεν εξαπλώθηκε και στο υπόλοιπο διαμέρισμα.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΕΣΘΗΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ KAI BINTEO


 Πανηγυρικά εορτάστηκε στο ομώνυμο εξωκλήσι της Παναγίας στην περιοχή Κάντιας Ιρίων , η εορτή της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο το εκκλησάκι στέκει εκεί από πάρα πολύ παλιά ,μαρτυρίες αναφέρουν πως ήταν χτισμένο από την εποχή των Ενετών, οι οποίοι είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή εκείνη. Άλλη προφορική μαρτυρία αναφέρει πως κτίσθηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας από τον πασά της περιοχής που ίσως κάποιο θαύμα του έγινε και γι αυτό έχτισε το εκκλησάκι της Παναγίας. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρία του ιερέως της Κοίμησης της Θεοτόκου Ιρίων, πατέρα Αναστάσιο Ράπτη, βρέθηκε μία καμπάνα η οποία πάνω της έφερε ημερομηνία 1889. Πάντως το εξωκλήσι αυτό είναι πολύ αγαπητό στους κατοίκους των γύρω περιοχών και το επισκέπτονται αρκετά συχνά. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίκος πλαισιωμένος και από ιερείς της μητροπόλεως Αργολίδας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.


Με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας , η Χορωδία Δωματίου “Κλάσσικα» (του Διεθνούς Ιδρύματος της ενότητας των Ορθοδόξων λαών) και η «Χορωδία Δωματίου του Κρατικού Ωδείου της Μόσχας» από τη Ρωσία, πραγματοποίησαν συναυλία τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο.
 Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας -πόλη του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδιστρία, γνωστού για την πλούσια δραστηριότητά του στη Ρωσία.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΤΑΡΑΝΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ¨ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΆΡΓΟΥΣ 2013¨


Ξεκίνησαν χθες το βράδυ 1 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του ¨Φεστιβάλ Άργους 2013¨που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών

Στους Στρατώνες Καποδίστρια, το σύνολο Rindineddha του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με 20μελή ορχήστρα και 15 μελή χορωδία παρουσίασε 10 τραγούδια μεταξύ των οποίων ταραντέλες, νανουρίσματα, τραγούδια της ξενιτιάς και άλλα.

Το σύνολο Rindineddha του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 . Στόχος ήταν να φέρει στην περιοχή μας την ιδιαίτερη μουσική και γλώσσα της Κάτω Ιταλίας που τόσο πολύ μοιάζει με τη δική μας.
 Το Μάρτιο του 2013 έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνόλου που έπαιξε στους ρυθμούς της Ταραντέλλας αναπαριστώντας τα αυθεντικά Ιταλικά δρώμενα. Τον Απρίλιο, το σύνολο ταξίδεψε στη γειτονική Κάτω Ιταλία στις περιοχές της Grecia Salentina και επισκέφτηκε τα Ελληνόφωνα χωριά, όπου γράφτηκαν τα περισσότερα από τα τραγούδια.
 Έδωσε συναυλίες στη Sternatia και στο Canolle σε συνεργασία με τον Giorgio Fillieri και άλλους μουσικούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου