Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ξάνθη: Έκοψαν το δέντρο και βρήκαν στον κορμo...


Μπροστά σε έναν…
σταυρό ήρθαν πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι του Λυκοδρομίου στην ορεινή Ξάνθη, όταν έκοψαν ένα πεύκο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Ιερού της εκκλησίας Κωνσταντίνου και Ελένης. Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, τόσο ο ιερέας του χωρίου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής που βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το ασυνήθιστο θέαμα, σχολίασαν ποικιλοτρόπως τον σταυρό που βρέθηκε στον κορμό του δέντρου,
προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το σπάνιο δημιούργημα της φύσης.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση BINTEO ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ



Η φωτογραφία από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου  σήμερα το μεσημέρι διακρίνεται ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός ο οποίος ανέλαβε την θέση του υφυπουργού αθλητισμού.

Ξάφνιασε ευχάριστα με ανέκδοτο και τον Εθνικό ύμνο ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (βίντεο)

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, παραμονή της Αγίας Τριάδας, στο Μέρμπακα (Αγία Τριάδα), αφού τελείωσε η περιφορά της εικόνας, ο εφημέριος πρ. Γ. Μητροσύλης έπλεξε το εγκώμιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τονίζοντας την μεγάλη δράση του. Αυτός ανταπέδωσε τις ευχαριστίες λέγοντας πως ο κόσμος που προσήλθε στο ιερό πανηγύρι της Αγίας Τριάδας τού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση για την σεμνότητα και την ευλάβεια πού είχε.

Τελείωσε δε τις ευχαριστίες του με ένα ανέκδοτο, συμβολικό!

Εορτασμός Ημέρας Τιμής Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας στο Ναύπλιο

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας κ.Θωμάς Παπαδημητρίου σας προσκαλεί να παραστείτε στην τελετή εορτασμού της Ημέρας Τιμής Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ HANDBALL ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝΑΡΓΟΛΙΔΑ

 Άνοιξε η αγωνιστική αυλαία των παιχνιδιών στο Πανελλήνιο τουρνουά παμπαίδων στο Handball σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2013. Μετά την χθεσινή τελετή έναρξης στους στρατώνες του Καποδίστρια στο Αργος οι 27 ομάδες πλέον μπήκαν δυναμικά για την πρόκριση στα ημιτελικά. Το τουρνουά DIOMIDIS CUP  ευελπιστεί να γίνει θεσμός και γιατί όχι να γίνει και διεθνές. Πάντως το δυναμικό των ομάδων είναι πολύ καλό πράγμα που δείχνει την άνοδο του αθλήματος στην Ελλάδα. Οι σημερινοί αγώνες έγιναν σε όλα τα στάδια της περιοχής μας ,στο Αργος στο Ναύπλιο την Κίο την Αγία Τριάδα. Να σημειωθεί πως οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές οι οποίοι με την καθοδήγηση της τοπικής ομάδας και των παραγόντων του Διομήδη Άργους κάνουν ότι είναι καλύτερο για το τουρνουά.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Την Δευτέρα 24 Ιουνίου στην αίθουσα του  Βουλετικού συνεχίστηκε το μουσικό φεστιβάλ Ναυπλίου με τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο, ο καλλιτέχνης ερμήνευσε έργα των Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Sonata no.12 in F Major, K. 332,Frédéric Chopin: Sonata no. 3 in B minor, op. 58,Jean Philippe Rameau: Le rappel des oiseaux, François d'Agincourt: Les Danses Provençales
Claude Balbastre: La Beleaud, Claude Debussy: Estampes
a) Pagodes b) La Soirée dans Grenade c)Jardins sous la pluie
Camille Saint - Saens/F. Liszt/ V.Horowitz: Danse Macabre

ΣΤΑΧΤΗ 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΗΔΕΑΣ


Περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης έγιναν στάχτη στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου ΓΡΑΒΑΝΗ, στον οικισμό των αθιγγανων
5 οχήματα με 12 άντρες της Π.Υ. Ναυπλίου και 1 όχημα με 2 άντρες της Π.Υ. Άργους επιχείρησαν την κατάσβεση υπό τις εντολές του Διοικητή της Διοίκησης Π.Υ. Αργολίδας, Πυραρχου Δελογιαννη Γεωργίου.
Κάηκαν ακαθάριστα αλλά και καθαρισμένα χωράφια με ελιές, αφού τη στιγμή της φωτιάς επνεαν δυνατοί άνεμοι. Κάηκαν επίσης κτήματα με βερυκοκιες και εσπεριδοειδή. Για τα αιτία διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου