Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σαρωτικοί έλεγχοι στον Αργοσαρωνικό

 Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε τουριστικές περιοχές, σε όλη τη χώρα, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Αλαλούμ - Τα παιδιά δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε

  Aνησυχία, αντιδράσεις γονιών και διαξιφισμοί με διευθυντές σχολείων συνθέτουν το σκηνικό, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι εγγραφές στα δημόσια σχολεία. Η αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων προκαλείται εκ νέου από την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να εξοικονομήσει δαπάνες ανασυντάσσοντας το σχολικό χάρτη.

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013 την Κυριακή

 "Φορέστε" την ρομαντική σας διάθεση και ετοιμαστείτε να σεληνιαστούμε! Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013! Το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο και τεράστιο!

Νέα μέτρα σε μια κοινωνία που έχει πεθάνει

 Δημοσιονομικό κενό 2,2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014 τρέχει να καλύψει η Κυβέρνηση , με τη λήψη νέων μέτρων να διαφαίνεται στον ορίζοντα.Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από τις επαφές της κυβέρνησης με τη τρόικα οι δανειστές ζητούν να καλυφθεί δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό 2013 και 1,2 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό 2014.

Μπαράζ πυρκαγιών χθες στην Αργολίδα

 Γύρω στα 50 με 60 στρέμματα αγροτικής έκτασης, έγιναν στάχτη σε περιοχή ανάμεσα σε Αγία Τριάδα και Παναρίτη (Εργοστάσιο Χριστοδούλου). Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 8 υδροφόρα οχήματα των Π.Υ. Ναυπλίου και Άργους.

Ολοκληρώνεται η μελέτη με τη χρηματοδότηση του Δήμου Άργους Μυκηνών, για την πτώση των βράχων στο σπήλαιο του Κεφαλαρίου

 Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, χωρίς να έχει καμία τυπική υποχρέωση, ευαισθητοποιήθηκε προς την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της πτώσης βράχων στον Ι.Ν. Κεφαλαρίου Ζωοδόχος Πηγή. Ύστερα και από το ζωηρό ενδιαφέρον του πατρός Μιχαήλ και με εντολή του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, ανατέθηκε αμέσως μελέτη η οποία εκπονήθηκε στo πλαίσιο της υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης: «Εκπόνηση Μελετών για το Έργο «ΒΡΑΧΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», συνολικής δαπάνης 75.000 Ευρώ, χρήματα μόνο από το Δήμο Άργους Μυκηνών. 

Spetses Classic Yacht Race 2013

 Πάνω από 2.000 επισκέπτες παρακολούθησαν το «Spetses Classic Yacht Race 2013», που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου στις Σπέτσες, με διοργανωτές αγώνα τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος και φιλοξενίας το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel. Στη Regatta των Σπετσών συμμετείχαν 65 σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τα πληρώματα να αριθμούν συνολικά τα 400 άτομα. Τα σκάφη αγωνίστηκαν στις κατηγορίες Κλασσικών Σκαφών (Κατηγορία Α” και Κατηγορία Β” και Spirit of Tradition), Παραδοσιακών Σκαριών (Ελληνικά Καΐκια και Παραδοσιακά Σκαριά) και Λατινιών. 

Προπωλούνται εισιτήρια για το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν και φέτος το 22ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής, με μια σειρά κονσέρτα και ρεσιτάλ υψηλού επιπέδου, από έναν γαλαξία διακεκριμένων καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων, που θα λαμπρύνουν πάλι με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση. 

Κέντρο Παρακολούθησης Έργων δημιουργήθηκε στο νέο Δημαρχείο Άργους Μυκηνών

2 νέα σχολεία σε φάση δημοπράτησης
Προχωρούν με σύγχρονη διοίκηση όλα τα τεχνικά έργα

Τα 2 νέα σχολικά κτίρια (που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης), η αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και το σχέδιο πόλης αποτελούν ορόσημα για τα τεχνικά έργα του δήμου ενώ, παράλληλα, τρέχουν έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Αποδεικνύουμε πως με καθημερινή δουλειά και αποφασιστικότητα έχουμε αφήσει πίσω τα κακό μας παρελθόν.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορείο για το 22ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ στο πλαίσιο του 22ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής, θα διαθέσουν λεωφορείο για δωρεάν μεταφορά του κοινού, για την παράσταση της 21ης Ιουνίου στο Φουγάρο και των 28 & 29 Ιουνίου στο Παλαμήδι. 

Δωρεάν μαθήματα απο τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης

 Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης και ο προπονητής Κουτούβαλης Κωστής σας περιμένουν στις εγκαταστάσεις τους (πλησίον γηπέδου Ερμιόνης) στις 29 και 30 Ιουνίου στις 10 το πρωί ,για να σας ξεναγήσουν στον μαγικό κόσμο της θάλασσας και της ιστιοπλοίας, σε δυο εντελώς δωρεάν μαθήματα πρώτης επαφής και γνωριμίας με το διασκεδαστικό και ταυτόχρονα ωφέλιμο αυτό άθλημα της θάλασσας. Ηλικίες από 5 χρονών (απαραίτητο προσόν η γνώση κολύμβησης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου