Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αιχμές Δαρλάση κατά ΔΗΜΑΡ

 Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Αργολίδας Γιάννης Δαρλάσης με ένα πολύ σκληρό κείμενο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό στο εσωτερικό του κόμματος και βγήκαν προς τα έξω μετά την αποχώρηση από την τρικομματική και αφήνοντας σαφής αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη παρά το γεγονός της στενής προσωπικής σχέσης που έχουν.

Τελετή Έναρξης για το Diomidis Cup

  Την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 20.00, στον χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος, θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης για το Diomidis Cup, παρουσία όλων των αποστολών των συμμετεχόντων και της οργανωτικής επιτροπής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και καλούμαστε όλοι να χαιρετίσουμε την σπουδαία αυτή διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στον νομό μας.

Πνίγηκε 72χρονη στο Τολό

 Η άτυχη γυναίκα διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Εργάσιμη για του ιδιώτες, αργία για το δημόσιο η εορτή του Αγίου Πνεύματος

 Η εορτή του Αγίου Πνεύματος, εφέτος Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι, εκτός εξαιρέσεων που αναφέρονται παρακάτω, εργάσιμη ημέρα, σε αντίθεση με τον Δημόσιο Τομέα για τον οποίο έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας.
Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά κατά την ημέρα αυτή και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εργασία τους, δικαιούμενοι κανονικά και εις απλούν το ημερομίσθιό τους.

62.000 δικαιούχοι θα κάνουν φθηνές διακοπές από τον ΕΟΤ

 Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για τη χρονιά 2013- 2014, αφορά στο σύνολό του 72.000 δικαιούχους συμπεριλαμβα νομένων και των συνταξιούχων.Το πρόγραμμα, θα ισχύσει από 19.07.2013 έως τις 31.12.2013. Οπως ανακοινώνει ο ΕΟΤ στη σελίδα του η διανομή των δελτίων για τις εξαήμερες θα αρχίσει από τα ΚΕΠ από 19/07 και έπειτα.

Κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΒΕ για το ασφαλιστικό στις 26 Ιουνίου

 Σε πανελλαδική κινητοποίηση έχει καλέσει τις ομοσπονδίες της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 για το μέλλον του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Πληροφορίες από τους εθελοντές του Ναυπλίου

 Σε συνεργασία με το ΔΟΠΠΑΤ οι εθελοντές του Δήμου Ναυπλιέων επέστρεψαν μετά τις εξετάσεις τους με μεγαλύτερη θέληση και χαρά ,στα γνωστά σημεία- Πλατεία Φιλελλήνων και Πλατεία Καποδίστρια-για να ενημερώνουν καθημερινά και για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Ναυπλίου.

Γ.Ανδριανός: Άμεση αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης με σωλήνες αμιάντου

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο, και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο με θέμα την ανάγκη άμεσης καταγραφής και αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης με σωλήνες αμιάντου που υδρεύουν σήμερα οικισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Με Λυδία Κονιόρδου και αφιέρωμα στον Καβάφη ξεκίνησε το 22ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

 Το 22ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου άνοιξε την αυλαία του με αφιέρωμα στα 150 χρόνια του Κ. Καβάφη. Το πρόγραμμα παρουσίασαν η γνωστή ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και ο πιανίστας Θεόδωρος Οικονόμου.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας

 Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας καταγγέλλει τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ Φώτη Κολεβέντη για φραστική επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας.

Συγκεκριμένα:

Προβολή της ταινίας "You kissed Lilly" (βίντεο)

 Την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 21:00, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου του κεντρικού κτηρίου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών, θα γινει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους "You kissed Lilly" βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Charles Bukowski, από την συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων "Υπεραστικό μεθύσι". Μια κινηματογραφική μεταφορά σε διασκευή. 

Ο νέος εμφύλιος

Άρθρο του
Marioy Vagman

 Σύμφωνα με την έγκριτη ανάλυση του εκλογολόγου κυρίου Νικολακόπουλου ένα χρόνο πριν, πάνω στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2012 προκύπτει ένα πολυεπίπεδο εμφυλιακό τοπίο.

Το πρώτο αντιθετικό ζεύγος και το πιο έντονο είναι η μεγάλη διαφορά πολιτικής προτίμησης μεταξύ των νέων ηλικιών και των μεγαλυτέρων. Οι νέοι επιλέγουν κατά συντριπτική πλειοψηφία νέα πολιτικά σχήματα ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες επιλέγουν σταθερά τα πιο παραδοσιακά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου