Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΝΕΤΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Υδραγωγείο στη πόλη του Ναυπλίου από την εποχή της Ενετοκρατίας στην Αργολίδα κινδυνεύει να καταστραφεί, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της  παλιάς πόλης , Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013. Το ιστορικό αυτό υδραγωγείο κτίσθηκε στην εποχή της πρώτης Ενετοκρατίας στην περιοχή για τις ανάγκες της πόλης  Ναυπλίου . Κατά την πάροδο των χρόνων και στην νεότερη εποχή η χρήση του υδραγωγείου ήταν απαραίτητη για τους κατοίκους της πόλης.  Δυστυχώς  κατά τις τελευταίες δεκαετίες και μετά από την ανάγκη να χτιστούν καινούργια σπίτια το υδραγωγείο κινδυνεύει άμεσα.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Εργάτες του Δήμου Ναυπλίου δουλεύουν πυρετωδώς από τη νύχτα για να επιδιορθώσουν τη βλάβη  στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο Ναύπλιο. Η πόλη του Ναυπλίου και οι γύρω περιοχές έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω μεγάλης βλάβης στο δύκτιο ύδρευσης του Δήμου σε τρία διαφορετικά σημεία. Η αποκατάσταση της ύδρευσης αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά αργά το απόγευμα σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπλίεων Δημήτρη Κωστούρου. Πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων λόγω της βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, συλλέγουν νερό από πηγές που βρίσκονται κοντά στη πόλη.





PHOTO STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 

ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία διάφορα κογχύλια και σαλιγκάρια που ζουν στην παραλία της Καραθώνας, 6κμ από την πόλη του Ναυπλίου, αποτελούν  ένα θαυμάσιο  θαλάσσιο βασίλειο που οι ψαράδες και οι μερακλήδες της περιοχής το εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους καλοκαιρινούς μήνες, Παρασκευή  28 Ιουνίου 2013.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ


Στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27 Ιουνίου η τελετή απονομής πτυχίων για το σχολικό έτος 2012 - 2013 των σπουδαστών του ΙΕΚ Μαγειρικής Πελοποννήσου συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την λειτουργία της σχολής στην πόλη του Άργους. Χαιρετισμό προς τους 11 δευτεροετείς απόφοιτους της σχολής απεύθυνε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος , ο πρώην πρόεδρος του Ο.Τ.Ε.Κ Λ. Σορωνιάτης καθώς και ο διευθυντής της σχολής Κ. Καχριμάνης. Συνολικά στους μαθητές της μαγειρικής σχολής απονεμήθηκαν επίσης έπαινοι για την εθελοντική εργασίας τους στο κοινωνικό μαγειρείο του δήμου Άργους-Μυκηνών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός Γ. Νότης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος, ο αντιδήμαρχος Α. Κουκουβές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κρίγγος και Χρήστος Πετσέλης και φυσικά οι γονείς και οι φίλοι των σπουδαστών που δεν έκρυβαν την χαρά τους. Στην συνέχεια οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μαγειρικές παρασκευές  των σπουδαστών στο μπουφέ που είχε στηθεί για την περίσταση.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, στο Βουλευτικό σε μια Βραδιά Τραγουδιού η Christine Holzwarth (υψίφωνος) και η Agata Lucasziewicz στο πιάνο παρουσίασαν σε μία κατάμεστη και πάλι αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, τραγούδια των: Schubert, Brahms, Mozart, Scarlatti, Bernstein, Χατζιδάκι, Σακελλαρίδη, Raymond, Lehar, Abraham, J. Strauss και Ravel. Το παρών της έδωσε η Αυστριακή πρέσβυρα στην Ελλάδα κα. Melitta Schubert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου