Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Φωτιά στο Παναρίτη κινητοποίησε δυνάμεις από Ναύπλιο και Άργος


Φωτιά ξέσπασε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 το μεσημέρι κοντά στο χωριό Παναρίτη του δήμου Ναυπλιέων.

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Χαστούκι στον Σαμαρά η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια τηλεόραση

 Η απόφαση του ΣτΕ είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα προς την τελική νίκη: τη διατήρηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την αποτροπή των απολύσεων, αλλά και το ουσιαστικό άνοιγμα της συζήτησης για το τι Δημόσια Τηλεόραση θέλουμε. Ο ξεσηκωμός του κόσμου σε όλη τη χώρα συνέβαλε αποφασιστικά ώστε το ΣτΕ να εκδώσει την άμεσα εφαρμοστέα απόφαση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Διότι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν να πέσει μαύρο στην οθόνη» κρίθηκε από το ΣτΕ ως αυτό που είναι: παράνομο! Γι’ αυτό ζητάμε άμεση επαναφορά του σήματος και των εκπομπών της ΕΡΤ.

Ελληνική βραδιά στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο

Πραγματοποίηση Τριήμερου εκδηλώσεων για τον «4ο Επιδαύριο δρόμο»

 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο (14-16 Ιουνίου 2013) των εκδηλώσεων για τον 4ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ τόσο σε επίπεδο οργάνωσης - όσο και το σημαντικότερο - σε επίπεδο ουσίας.

Δεν περιμένω να αλλάξουν αυτοί. Περαστικά μας!

email αναγνώστη
Προς το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου

 Σήμερα το πρωί ξύπνησα με χαρά ,ακούγωντας την μηχανή του φορτηγού ,τέρμα γκάζια,να φορτώνει τους κάδους ανακύκλωσης.Βγήκα στο μπαλκόνι και είπα στον οδηγό: ρε φίλε,πολλή βαβούρα. Ναι,μου απάντησε.Δεν το πας λίγο πιο κει;Εκεί το είχα,μου είπε,αλλά ο δήμος μου είπε να το φέρω πιο δώ. 

Καταγγελία για προσαγωγή μέλους της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας κατά την επίσκεψη Σαμαρά στο Ναύπλιο

 Ένα χρόνο συμπληρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς επέλεξε το Ναύπλιο για να παρουσιάσει τα αναπτυξιακά του επιτεύγματα. Ήτοι, 2 εκατομμύρια άνεργοι, ακόμη περισσότεροι επισφαλώς και ελαστικά εργαζόμενοι, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήματα κλειστά, η αγροτιά εγκαταλελειμμένη στο έλεος του καιρού, 4 χιλιάδες αυτοκτονίες, μια νεολαία που οδηγείται στη μετανάστευση, και οι πιο αδύναμοι στην περιθωριοποίηση.

Δεύτερη Πανελληνιονίκης η Κοτσοβού του Αριστέα στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Γυναικών

 Με το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Γυναικών η Κοτσοβού Βίκυ. Η αθλήτρια του Αριστέα αν και νεάνιδα πήρε μέρος σε μεγαλύτερη κατηγορία αφήνοντας πίσω της μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες.

Γ. Ανδριανός: Η δέσμευση Τατούλη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση αναπτυξιακών υποδομών

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, για την ένταξη των έργων του λιμένος Ναυπλίου και του αποχετευτικού του Δρεπάνου στο ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δ.Κωστούρος: Μεγάλο προτέρημα να είναι φίλος της πόλης ο πρωθυπουργός της χώρας (βίντεο)


  Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Σ. Αυγουστόπουλο.

Γραμματικόπουλος: Θετικές οι δεσμεύσεις Τατούλη, όμως έχουμε αργήσει και πρέπει να βιαστούμε

 Θετικές χαρακτήρισε ,ο Χρ.Γραμματικόπουλος, τις χθεσινές δηλώσεις Τατούλη για την χρηματοδότηση τόσο του Λιμανιού όσο και του αποχετευτικού του Δρεπάνου συμπληρώνοντας όμως, ότι από την πλευρά του ο Δήμος έχει αργήσει απελπιστικά και ότι θα πρέπει να βιαστεί ώστε να μην πάει χαμένη και αυτή η καλή συγκυρία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας καλεί όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες Εμπόρους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/06/13 στις 10:00 το πρωί με κατάληψη των γραφείων του Ο.Α.Ε.Ε (Τ.Ε.Β.Ε) στο Ναύπλιο. 

Γ.Μανιάτης: «Πολύ θετική η ένταξη του λιμανιού Ναυπλίου & της αποχέτευσης Δρεπάνου»

 Αναφορικά με την Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ένταξη του έργου του λιμανιού του Ναυπλίου και του αποχετευτικού του Δρεπάνου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δ. Κωστούρος: Στο ΕΣΠΑ το Λιμάνι και το Δρέπανο - Αλλάζουμε την εικόνα του Δήμου μας

Δελτίο τύπου

 Μετά από τη μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων, του Λιμενικού Ταμείου, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων είμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική στιγμή. Ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε στο περιφερειακό Συμβούλιο την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Λιμανιού που θα αλλάξει την εικόνα της Πόλης και του Δήμου μας, θα δώσει δουλειές, θα ανακινήσει την οικονομία του Ναυπλίου και του νομού μας. 

 

Έφυγε ο αρχαιολόγος και ακαδημαϊκός Σπύρος Ιακωβίδης

Δελτίο τύπου
Δ΄ ΕΦΟΡΕΙΑσ ΠΡΟΪΣΤ. & ΚΛΑΣ. ΑΡΧ/ΤΩΝ
ΝΑΥΠΛΙΟY


  Την Κυριακή 16 Ιουνίου έφυγε ο αρχαιολόγος και ακαδημαϊκός Σπύρος Ιακωβίδης σε ηλικία 90 ετών. Εξέχουσα μορφή της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας αφιερώθηκε επί σειρά ετών στην έρευνα, μελέτη, εμβάθυνση και διάδοση της γνώσης σε θέματα μυκηναϊκής αρχαιολογίας. 

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας Ερυθρού Σταυρού στο Ναύπλιο

 Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου σας καλεί να παρευρεθείτε στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2013, ημέρα Τετάρτη, στην ‘’Λέσχη Αξιωματικών ’’ Ναυπλίου, ώρα 19:30 μ.μ.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Στο ΕΣΠΑ το λιμάνι Ναυπλίου και το αποχετευτικό Δρεπάνου


Μετά απο πολλά χρόνια έγινε πραγματικότητα η ένταξη στο ΕΣΠΑ του Λιμένος Ναυπλίου όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Ταοτύλης κατα τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου. Παράλληλα όμως ανακοίνωσε και την επανένταξη του αποχετευτικού του Δρεπανου που είχε πρίν απο μήνες απενταχθεί απο κάθε χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου