Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ξεκινούν τα Θεατρικά Εργαστήρια που διοργανώνουν o Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ

 Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 ξεκινούν τα θεατρικά εργαστήρια, που διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., για παιδιά και νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών. Στόχος των θεατρικών εργαστηρίων, είναι ή μύηση των συμμετεχόντων τόσο στο θέατρο σαν συνδυαστική τέχνη όσο και στις επιμέρους τέχνες που το συνιστούν.

Σεμινάρια εκμάθησης νέας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε αλλοδαπούς σπουδαστές στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα σεμιναρίων εκμάθησης Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού σε αλλοδαπούς σπουδαστές που οργανώνονται από το Ινστιτούτο «Αλεξάνδρεια» και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης». 

 

Το Δημοτικό Ωδείο Άργους γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

 Το Δημοτικό Ωδείο Άργους γιορτάζει την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στους πεζόδρομους του Άργους την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με μουσική και τραγούδια από:

Όσο πιο μακριά βρίσκεται το μέλλον (και της τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΟΛΩΝ μας), τόσο καλύτερο φαίνεται


 Άρθρο του Δημήτρη Σκούφη

 Αυτό είχα ισχυριστεί μόλις τον Φεβρουάριο του 2012 με αφορμή τα όσα είχαν λάβει χώρα στο πρώτομετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ συνέδριο της ΚΕΔΕ έχοντας τότευπόψη μου μια σειρά από εξαιρετικά κρίσιμα αδιέξοδα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, την Δημόσια διοίκηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ). 

Απαντήσεις Χαρακόπουλου σε Μανιάτη για το πρόβλημα του ιού της Τριστέτσας

  Απαντήσεις έλαβε ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, από τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Χαρακόπουλο, για το πρόβλημα των εσπεριδοειδών της Αργολίδας που έχει προκύψει από την εξάπλωση του ιού της Τριστέτσας, σε συνέχεια σχετικής άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αναλυτικότερα το κείμενο της απάντησης του αρμόδιου Αναπλ. Υπουργού ΥΠ.Α.Α.Τ., έχει ως εξής: 

Καμπόσος: Έφεραν αποτέλεσμα οι πιέσεις προς το Υπ. Ανάπτυξης

 Οι πιέσεις του Δήμου Άργους – Μυκηνών προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Αντ. Υποδ. Μετ. & Δικτύων έφεραν αποτέλεσμα. Την Τετάρτη 12-6-2013 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στη Λαϊκή Αγορά Άργους από 6μελές κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Ερώτηση Ανδριανού στη βουλή για την χαλαζόπτωση

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε προχθές περιοχές της Ερμιονίδας (Θερμησία, Μετόχι και Ηλιόκαστρο) καθώς και περιοχές του Άργους (Μηκήνες, Φίχτια και Μπόρσα).

Κάτω η Χούντα φώναξαν και χθες στο Ναύπλιο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και χθες το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της πολυφωνίας, ενάντια στη φίμωση της ΕΡΤ και της πολυφωνίας από την κυβέρνηση των μνημονίων, της ανεργίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας.

Ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού και Πεζικού της 2013 Γ΄ ΕΣΣΟ στο Ναύπλιο


 Παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγου Μανούρη Νικόλαου, του διοικητή της σχολής δοκίμων του Μηχανικού στο Λουτράκι ταξιάρχου Μηνά Παπαδάκη και του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά , πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο εκπαιδεύσεως μηχανικού Ναυπλίου η ορκωμοσία των οπλιτών Μηχανικού και Πεζικού της 2013 Γ ΕΣΣΟ .

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος καταγγέλλει την επίθεση στο Ι.Χ. σωφρονιστικού υπαλλήλου

 Την Πολιτεία χαρακτηρίζουν ως κύρια υπεύθυνη για την κατάσταση των φυλακών οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι καταγγέλλουν παράλληλα την επίθεση στο αυτοκίνητο συναδέλφου τους που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει:

Διακόπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για το κλείσιμο της ΕΡΤ (βίντεο)

 Για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θεόδωρος Παλιογιάννης ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να γίνει ψήφισμα προς την Κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς και να διακοπεί η συνεδρίασης. Υπέρ της διακοπής τάχθηκε και ο Τάσος Κακλαμάνος. Αρχικά, αποφασίστηκε να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επεξεργαστεί το ψήφισμα. 

Καταγγελία του ΚΚΕ για προσπάθεια τρομοκράτησης απεργών εκπαιδευτικών

 Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, η οποία εφαρμόζει με συνέπεια το δόγμα «νόμος και τάξη» και κλιμακώνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. 

Ομιλία Μανιάτη στην βουλή για την ΕΡΤ και τα πετρέλαια (βίντεο)

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για εμένα έχει και μία ιδιαίτερη συμβολική και συναισθηματική σημασία η σημερινή συνεδρίαση. Θεωρώ, όμως, πως πρόκειται για μία συνεδρίαση εξαιρετικά σημαντική κυρίως συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά για το Εθνικό Κοινοβούλιο. Παρακολουθώντας τη συζήτηση όλες αυτές τις ώρες, μου ήρθε στο μυαλό μία φράση του Γερμανού φιλόσοφου Ιμμάνουελ Καντ, ο οποίος είπε κάποια στιγμή το εξής: «Ο ένας κοιτάζει το νερόλακκο και βλέπει μέσα τη λάσπη, ενώ ο άλλος βλέπει τα άστρα να αντανακλώνται». Νομίζω ότι αυτή η φράση δείχνει σήμερα την Ελλάδα των δύο διαφορετικών όψεων, την Ελλάδα των αντιφάσεων, την Ελλάδα της ελπίδας και ταυτόχρονα, την Ελλάδα της μεγάλης κρίσης. 

Συμμετοχή της Ο.Ε.Β.Ε. Αργολίδας στις περιφερειακές συγκεντρώσεις σε υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ

 Κρίνεται επιτακτική ανάγκη και σας καλούμε για μαζική συμμετοχή στις περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ στις 26/06/2013 που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ομοσπονδίες αντιδρώντας στην εντεινόμενη προσπάθεια , τόσο από θεσμικούς όσο και εξωθεσμίκους κύκλους , βίαιης υποβάθμισης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών , βιοτεχνών και εμπόρων .

Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ στο Άστρος

  Tο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θεατροδρόμιο, παρουσιάζουν μια παράσταση για την ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙA στο Άστρος, στο πλαίσιο της επιμορφωτικής συνάντησης των εκπαιδευτικών με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου Γεωργία Καρούντζου, την Τρίτη 18/6 στις 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς Άστρους. 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για το θέμα των κατασχέσεων στη λαϊκή αγορά

Δελτίο τύπου

 Μετά από συντονισμένες ενέργειες και επαφές τελικά η πρώτη δικαίωση δεν άρχισε να έρθει.
Η ανάδειξη που κάναμε στο θέμα του παραεμπορίου τον τελευταίο μήνα έπιασε τόπο. Την Τετάρτη 12/6/2013 Κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία και με επικεφαλής της όλης επιχείρησης τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Κουκουβέ, προέβησαν σε ελέγχους στη λαϊκή αγορά του Άργους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου