Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟ


Στον  μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο έγινε σήμερα το πρωί 26 Ιουνίου 2013 το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου  Β΄ μετά την συμπλήρωση τριών μηνών από την κοίμησή του .Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της μητροπόλεως Αργολίδος, τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  τέλεσε και το Ιερό μνημόσυνο.  Παρέστησαν ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, ιερείς από την πόλη και αρκετός κόσμος.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΆΡΓΟΥΣ


Το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής των δημοτικών σχολείων Άργους μαζί με τους συλλόγους γονέων των δημοτικών σχολείων διοργάνωσαν συναυλία  χθες το βραδυ Τρίτη 25 Ιουνίου στο προαύλιο του Καποδιστριακού σχολείου Άργους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλίνικος, ιερείς από την πόλη του Άργους, δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς και μαθητές των σχολείων. Στην συναυλία συμμετείχε η παραδοσιακή χορωδία του Ι. Χαβιαρλή.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 22 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Βουλετικού η Αγγελική Καθαρίου,  μεσόφωνος και ο Νίκος Αθηναίος στο πιάνο ερμήνευσαν  Kurt Weill: "Tango Habanera", "Je ne t'aime pas". "Le roi d' Aquitaine" Igor Stravinsky: Tango for piano Kurt Weill: "J' attends un navire". "Ach, bedenken Sie, Herr Jack O' Brien" Xavier Montsalvatge: "Cuba dentro de un piano", "Cancion de cuna para dormir a un negrito" Xavier Montsalvatge: "Canto negro".

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΈΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας σήμερα Τετάρτη 26/06/13 στις 10:00 το πρωί πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατάληψη των γραφείων του Ο.Α.Ε.Ε (Τ.Ε.Β.Ε) στο Ναύπλιο συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική κινητοποίηση απαιτώντας :

· Ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ

· Την Αποποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ

· Την ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

· Ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος  το Γεννέσιο του Προδρόμου στην περιοχή του Αργολικού 5κμ από την πόλη του Ναυπλίου. Μέσα σε κτήμα  με πορτοκαλιές βρίσκεται η εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου , κτίσμα του 1860 ίσως και νωρίτερα ,την εκκλησία αυτή αγόρασε η οικογένεια του Ιωάννη Ιατρού από κάποιο κάτοικο της περιοχής. Να σημειωθεί πως δίπλα στην εκκλησία υπάρχει κτήμα που είχε δοθεί στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη μετά την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τους Τούρκους. Πιθανόν και η εκκλησία να ανήκε στην οικογένεια του Κολοκοτρώνη κι από εκεί να την αγόρασε ο Ιατρού. Το εκκλησάκι αυτό ίσως να γνώρισε  τις σκέψεις του Γέρου του Μοριά, ίσως εκεί ο Κολοκοτρώνης να περίμενε τους Βαβαρούς  για να τον συλλάβουν…  Τώρα το εκκλησάκι ανήκει στους απογόνους του Ιατρού οι οποίοι το διατηρούν ακόμα όπως ήταν εκείνη την εποχή.

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟ Ο Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


Έγινε η τελευτή παραλαβής – παράδοσης στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τον τέως Υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, να δίνει τη θέση του στον νυν, Γιάννη Ανδριανό.
Τον Γιάννη Ιωαννίδη εγκωμίασε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και στη συνέχεια ο μέχρι πρότινος Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του αλλά και δίνοντας πλέον τη σκυτάλη στον… διάδοχό του, Γιάννη Ανδριανό. «Παρών» στη διαδικασία και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, νέος υπουργός Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου