Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ


Η χρήση της υψηλής τεχνολογίας μέσα από τις πρακτικές της "Γεωργίας Ακριβείας ", ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιριστικών οργανώσεων Αργολίδας ΚΑΣΟΑ "ΔΑΝΑΟΣ", σήμερα στο Επιμελητήριο Αργολίδας στο Άργος . Οι πρακτικές της "Γεωργίας Ακριβείας " συµβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση της αρδευτικής πρακτικής, της φυτοπροστασίας και είναι πλέον επιβεβλημένες τόσο για την εξασφάλιση της ορθολογιστικής χρήσης των φυσικών πόρων, όσο και για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ "ΔΑΝΑΟΣ" κ. Νίκος Πιπέρος. Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ημερίδα για τους αγρότες της περιοχής μας. Ομιλητές της ημερίδας με συντονιστη τον Α. Ζυμή γεωπόνο εγγείων βελτιώσεων ήταν, ο κ. Β. Τακαβάκογλου συνεργάτης του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της Γεωπονικής σχολής Γ. Ζαλίδη, ο καθηγητής Α. Πατάκας καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, ο Allessandro Morra εκπροσωπος της εταιριας ADCON TELEMETRY απο την Αυστρία, ο Δ. Κούβας της εταιρίας SCIENTACT A.E, ο Θ. Θωμίδης επικ. καθηγητης ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο Γ. Μπουραζάνης γεωπόνος MSC "Διαχείριση Περιβάλοντος".

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, 1-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο Ναύπλιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.
Υιοθετώντας τους βασικούς στόχους της θεσμικής Γαλλοφωνίας, μεταξύ των οποίων η προώθηση της γαλλικής γλώσσας ως οικουμενικού μέσου έκφρασης και η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου μεταξύ εθνικοτήτων και πολιτισμών, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και ερμηνεία έργων δραματουργών, καλλιτεχνών και λογοτεχνών από όλα τα γαλλόφωνα γεωγραφικά πεδία.
Οι εκδηλώσεις θα είναι όλες ανοιχτές στο κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:
Πανεπιστημιακά Μαθήματα, 1-5 Απριλίου 2013, αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

ΤΡΕΙΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΝΑ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Ένα εικαστικό δρώμενο που οργάνωσε  το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου, σε συνεργασία με το «Φουγάρο» και την Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλεξ. Σούτζου- Παράρτημα Ναυπλίου, με την ευγενική παραχώρηση  της ATOPOS Contemporary  Visual Culture , παρουσιάστηκε  την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Αυτές οι  αστείες, νυσταγμένες, τερατώδεις, παραμορφωμένες, τεράστιες, αφελείς φιγούρες, της έχει κατασκευάσει ο Γάλλος καλλιτέχνης SHOBOSHOBO (Mehdi Hercberg) .  Τεμπέλικα χέρια και πόδια, νυσταγμένοι ήχοι κατέκλυσαν  την πλατεία Συντάγματος καλωσορίζοντας τους επισκέπτες .Οι Γίγαντες ξεκίνησαν  τον μοναδικό τους περίπατο στην πόλη του Ναυπλίου από το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “ΣΤΑΘΜΟΣ” ,στα χέρια μικρών παιδιών από τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου