Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Παλλαϊκή η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Με παλλαϊκή συμμετοχή έγινε σήμερα η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, με την ευκαιρία του εορτασμού του θαύματος του Αγίου, με το οποίο διέσωσε το νησί από την πανώλη το 1673.
Στην λιτανεία πήραν μέρος, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος και Αργολίδος κ. Νεκτάριος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και ο Βικάριος της  Μητροπόλεως της  Αγίας Πετρουπόλεως της Ρωσίας   κ. Μιστισλάβος.
Σε προσφώνησή του προς τους χιλιάδες προσκυνητές, τόσο από την Κέρκυρα, όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Λευκορωσία, τη Γεωργία και αλλού, ο  Μητροπολίτης Κερκύρας  κ. Νεκτάριος τόνισε το γεγονός της συγκίνησης που προκαλεί στον κάθε πιστό η ευλογία που μας δίνει ο Θεός να λιτανεύουμε το σκήνωμα ενός Αγίου όπως ο Άγιος Σπυρίδων. Να διαπιστώνουμε ότι η Εκκλησία είναι ζωντανή.
Ότι καθώς ο Άγιος βαδίζει ανάμεσα στους ανθρώπους, στους δρόμους της πόλης, βλέπει και επιβλέπει τον τόπο του, οι άνθρωποι τον νιώθουμε οικείο, αλλά και την ίδια στιγμή θυμόμαστε και ζούμε το γεγονός ότι πιστεύουμε στην Εκκλησία που παραμένει κοντά στο λαό ανά τους αιώνες.
Σε μια εποχή μάλιστα, όπου οι δυνατοί της κοινωνίας μας, αλλά και του κόσμου δυσκολεύονται να έρθουν κοντά στους ανθρώπους, η Εκκλησία ήταν και θα παραμείνει αυτή που ο λαός θα τη νιώθει πάντοτε στοργική μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου