Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Ανδριανός: Yπεγράφη η απόφαση διάθεσης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας στον ΧΥΤΑ Φυλής

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, σε συνέχεια των παρεμβάσεών του σχετικά με την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος διάθεσης των απορριμμάτων της περιοχής της Ερμιονίδας, επικοινώνησε εκ νέου σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δ. Καλογερόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σήμερα...

16ο Ράλι Σπριντ στο Ναύπλιο

  Η αναμονή άξιζε τον κόπο, μετά την αναγνώριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, επιστέφουμε δυναμικά για να ρίξουμε σημαία εκκίνησης στο Κύπελλο Χώματος αλλά και στο Έπαθλο Πελοποννήσου 2013 με τον 1ο αγώνα που θα διεξαχθεί πλέον στις 27 & 28 Απριλίου του 2013 στην περιοχή Ιερά Μονής Καρακαλά.

Έναρξη εφαρμογής Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας

 Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛ.Γ.Α ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις της γεωργικής ασφάλισης εφαρμόζει από σήμερα 10 Απριλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2013, το Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας με Εναέρια μέσα. 

Συναυλία εις μνήμην «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΝΗ» στο Ναύπλιο

 Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Κ.ΝΟΝΗΣ» διοργανώνουν το Σάββατο 13Απριλίου 2013 ,στις 8:00μ.μ στο Βουλευτικό. 

Συμμετέχουν: 

Τιμωρία μιας αγωνιστικής για τον Διομήδη

 Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμώρησε ο Αθλητικός Δικαστής την ομάδα του Διομήδη Αργους για την ιστορία με το μπουκάλι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Γευστικά μαθήματα στο Δον Κιχώτη

  Σήμερα Τετάρτη 10/4, μετά το καθιερωμένο "μάθημα πλεξίματος" των 6.30 μμ, θα ακολουθήσει το πιο νόστιμο μάθημα του Δον! 

Απάντηση Δένδια σε Ανδριανό για συμβασιούχους και πενταετείς Πυροσβέστες

 Στην 8449/14-3-2013 Ερώτηση που είχε καταθέσει, από κοινού με ομάδα Βουλευτών, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα ζητήματα πρόσληψης συμβασιούχων πυροσβεστών και απορρόφησης επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

«Σκότωσέ τους, γλυκά» στο Δημοτικό Κινηματογράφο Άργους

 Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στο Δημοτικό Κινηματογράφο Άργους, μια δραστηριότητα που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Α-Μ. Η ταινία που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα, είναι: «Σκότωσέ τους, γλυκά»

Ερώτηση Κοδέλα για τη χαλαζόπτωση που έπλήξε την Αργολίδα

 Την Κυριακή 07/04/2013 σημειώθηκε, για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο, έντονη χαλαζόπτωση στην Αργολίδα, η οποία έπληξε ένα μεγάλο τμήμα των καλλιεργειών στα χωριά Αχλαδόκαμπος, Καλαμάκι, Σπηλιωτάκι, Κυβέρι, Μύλους, Σκαφιδάκι, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ζόγκα, Ν.Κίος, Δαλαμανάρα, Κόκλα, και Αγ. Δημήτριο. Από την χαλαζόπτωση επλήγησαν ιδιαίτερα οι καλλιέργειες με βερίκοκα, νεκταρίνια, ροδάκινα, αχλάδια, κηπευτικά, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις η ανθοφορία των εσπεριδοειδών.

Επιστολή στο “ράδιο Αρβύλα” για την αναφορά τους στις off shore στο Κρανίδι (βίντεο)

(γράφει η Δέσποινα Δημότση
debbiedim@hotmail.com)

Αγαπητοί υπεύθυνοι της εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα”

Η σάτυρα μπορεί να γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά το σίγουρο είναι πως στην Ελλάδα έπαψε και να υπάρχει καθώς πλέον όλες οι δήθεν σατυρικές εκπομπές μόνο σάτυρα δεν επιδιώκουν.

Χυμοί Χίου απο την... Αργολίδα

 Οριστικό είναι κατά πώς φαίνεται, το ρήγμα στις -ήδη ταραγμένες- σχέσεις της εταιρείας Χυμοί Χίου ΑΕ με τους ντόπιους εσπεριδοκαλλιεργητές. Ύστερα από τέσσερα χρόνια παραγωγικής λειτουργίας, η επιχείρηση γνωστοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες την απόφασή της να κλείσει επ’ αόριστον την μονάδα παραλαβής και εκχύμωσης πορτοκαλιών και μανταρινιών και να δουλέψει με πρώτη ύλη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Έτσι, η ονομασία «Κάμπος Χίου» στις συσκευασίες των προϊόντων θα παραπέμπει πλέον στη …γεωγραφική τοποθεσία του εργοστασίου και όχι στην προέλευση του χυμού, ο οποίος θα προέρχεται, κατά κύριο λόγο, από τη Αργολίδα.

Με ενδιαφέρον η διάλεξη για τις “Σχέσεις Αργολίδας και Αίγινας" στο δήμο Επιδαύρου

 Tην Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard συνδιοργάνωσε διάλεξη με τον Δήμο Επιδαύρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών “Events Series 2013” του Κέντρου.

Let's Do It 2013 στον υγρότοπο Μουστού

 O Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Greece» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Τσαυτάρης προς Ανδριανό: Τα Περιφερειακα Κέντρα Προστασίας Φυτών αναδιοργανώνονται και δεν καταργούνται

 Στην 8185/8-3-2013 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης του προτεινόμενου οργανογράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρης.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: 

Ανακοίνωση - Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

 Με επείγουσα εγκύκλιο, ενόψει «έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. να καταγράψουν τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών ανα σχολική μονάδα, καθώς όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο :«…έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της».

Εθελοντική αιμοδοσία στην Π.Ε Αργολίδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας ''ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ'' διοργανώνει αιμοδοσία τη Παρασκευή 12/04/2013 στη Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας  (αίθουσα Συμβουλίου)
 ΩΡΕΣ 09:00 - 13:30.

Για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (ΟΑΕΕ)

 Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα δικαιούνται ανανέωση των γυαλιών οράσεως τους κάθε 4 χρόνια και των φακών επαφής τους κάθε 2 χρόνια.

Αφιέρωμα στα τραγούδια του Αλέκου Σακελάριου στο "ΑΕΝΑΟΝ"

 Ο Αλέκος Σακελλάριος εκτός από ένας μεγάλος σεναριογράφος και σκηνοθέτης υπήρξε και σπουδαίος στιχουργός.

Τα εκπαιδευτήρια Μαλτέζου καθαρίζουν το Τημένιο στις 14 Απριλίου

 Σας καλούμε τα συμμετάσχετε στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα!» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά για 2η συνεχή φορά την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 υπό τον συντονισμό της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του περιβαλλοντικού συλλόγου «Ώρα για Δράση».

Αποφάσεις και δράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας

 Tην Κυριακή 07 Απριλίου 2013, στο 4ο Δημοτικό Άργους, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα: 

Εκδηλώσεις Απριλίου Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, δρ. Σοφία Περδικάρη, Σύμβουλος ΠΕ, βιωματικό εργαστήριο «ο Μανδύας του ειδικού», (Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση- ανάπτυξη τεχνικής), αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, 18.00΄-21.00΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου