Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο Έλληνας απο την Νεστάνη που άλλαξε ενεργειακά τον κόσμο

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

 Ο Σάββας Παρασκευόπουλος ήταν βοσκός στη Νεστάνη της Αρκαδίας. Σε ηλικία 19 ετών έφυγε κρυφά από το σπίτι του για να μεταναστεύσει στην Αμερική. Όπως οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα ήταν ξυπόλητος και πεινασμένος, όμως κατάφερε και πρόκοψε στο Γκάλβεστον του Τέξας και απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Κατίνα Ελευθερίου μετανάστρια, επίσης, από το Άργος. 

Προανάκριση στο Πόρτο Χέλι για τη σύγκρουση των σκαφών

 Σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου οι δύο τραυματίες (μητέρα και γιος) από τη σύγκρουση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανάμεσα σε θαλάσσιο ταξί και φουσκωτό σκάφος θαλαμηγού (tender) στη θαλάσσια περιοχή Χηνίτσα Πόρτο Χελίου.

Αργά παν τα ζα... για τις offshore στο Κρανίδι!!!

 Απρόθυμα και νωχελικά ψάχνει το υπουργείο Οικονομικών τα εκατομμύρια που κρύβονται στις off shore εταιρείες που ανθίζουν στις εφορίες Κρανιδίου και Κύμης, συνολικά 6.575 τον αριθμό!

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής και ναρκωτικά στο Άργος

 Συνελήφθη, σήμερα 20-8-2013 το μεσημέρι, στο Άργος , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 33χρονος, γιατί διέρρηξε όχημα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός. 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013»

 Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013» που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών:

Επίσκεψη Κοδέλα στο Πόρτο Χέλι

Επίσκεψη στο Πόρτο Χέλι πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Κοδέλας συνοδευόμενος από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ερμιονίδα και την Επίδαυρο.

Δουβίκας: «Ελκυστικό ποδόσφαιρο με νέους, γηγενείς παίκτες»

 Ο ιστορικός Παναργειακός επιστρέφει στη Γ’ εθνική και ο προπονητής του Γιάννης Δουβίκας, μίλησε αποκλειστικά στο sportvox.gr για τους στόχους και τις προκλήσεις της νέας σεζόν.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Δουβίκα στο sportvox.gr:

ΕΠΣΑ: Στηρίζουμε απόλυτα τον Σταύρο Κρεμαστιώτη

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣ Αργολίδας για απόλυτη στήριξη του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας Σταύρου Κρεμαστιώτη που βρέθηκε εκτός πινάκων παρατηρητών , εθνικών κατηγοριών , της νέας περιόδου.

 

Κάηκε στάνη με 200 πρόβατα στην Προσύμνη

 Οικονομική καταστροφή προκάλεσε σε έναν κτηνοτρόφο, μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην κτηνοτροφική μονάδα του στην Προσύμνη, σήμερα το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές, αλλά και να χαθεί στις φλόγες όλο το κοπάδι του.

 

Σαλάτα «Ξου» στο Τολό...

Του Γιάννη Ζουμπουλάκη

 Κάποτε το Τολό έσφυζε από κόσμο. Στη δεκαετία του 1980 ήταν ένα από τα πιο in μέρη της Αργολίδας, αν όχι ολόκληρης της Πελοποννήσου. Σημείο στο χάρτη για τους «επιδρομείς» της Επιδαύρου που ήθελαν να «κλέψουν» μια βραδιά παραπάνω οπότε εκεί διανυκτέρευαν. 

 

Αφιέρωμα στο Γιάννη Παπαϊωάννου στη Ν.Κίο

 Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο κορυφαίος Έλληνας λαϊκός συνθέτης, γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια στην Κίο της Προποντίδας. Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 τιμούμε την ιστορία του με μια συναυλία – αφιέρωμα, στο χωριό που έχτισαν οι συγχωριανοί του, στις όχθες του Ερασίνου ποταμού. Στη Νέα Κίο.

«Γιατρός με το στανιό» από την Θεατρική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας»

 Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, που παρουσιάζει η Θεατρική του Ομάδα, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 21:00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου