Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πατριαρχικά εγκαίνια στην Ίμβρο της ελπίδας (ΦΩΤΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το αναστηλωμένο σχολείο του χωριού του που θα επαναλειτουργήσει ύστερα από περίπου 5 δεκαετίες αναγκαστικής "σιωπής"

ρεπορτάζ/φωτογραφίες γραφείο ειδήσεων Amen.gr
23 Αυγούστου 2013, 00:17
2738 αναγνώσεις
Τα εγκαίνια του αναστηλωμένου και ανακαινισμένου δημοτικού σχολείου του χωριού του, των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου, πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενόψει της επαναλειτουργίας του, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ύστερα από περίπου πέντε δεκαετίες αναγκαστικής "σιωπής".
Ο Ίμβριος Πατριάρχης, τέλεσε τον Αγιασμό και μετά χτύπησε το κουδούνι, εμφανώς συγκινημένος αφού στις αίθουσές αυτού του μικρού πέτρινου σχολείου φοίτησε κάποτε και ο ίδιος.
Στα εγκαίνια του Σχολείου παρέστησαν ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθουδάκης,  Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, κάτοικοι της Ίμβρου και πλήθος αποδήμων που το καλοκαίρι επιστρέφουν στην πατρογονική τους γη, στο όμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί.
Yπενθυμίζεται ότι το σχολείο είχε κλείσει το 1964 στο πλαίσιο της πολιτικής της Τουρκίας να εξαναγκάσει τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό της νήσου να την εγκαταλείψει. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο οι  αρχές της γειτονικής χώρας έδωσαν την άδεια να επαναλειτουργήσει το μειονοτικό δημοτικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων. 
- See more at: http://www.amen.gr/article15070#sthash.7EaiGkob.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου