Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

απο http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/

Για πρώτη φορά κάρτες μελών του Οίακα Ναυπλίου

 Εκδόθηκαν από τον Οίακα Ναυπλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, κάρτες μελών και οι άνθρωποι του συλλόγου καλούν όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το μπάσκετ και τον αθλητισμό να απαντήσουν θετικά στην νέα προσπάθεια του συλλόγου.

Αποσυμβολισμός Της Πύλης Των Λεόντων Στις Μυκήνες

 Τα δυο λιοντάρια μέσα στο [Δ] μαζί με...τον λευκό κίονα αντιπροσωπεύουν τα τρία νέα ανθρώπινα μυαλά με τα οποία η Καλυψώ αναβάθμισε τον πρωτόγονο Γήινο για να δημιουργήσει τον Δωριέα το δώρο των αθανάτων Ελλήνων στην πατρική γη σημερινή Ελλάδα και στην συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Λουκέτο σε 8 Νηπιαγωγεία και 4 Δημοτικά σχολεία της Αργολίδας βάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 Αποφασισμένη να ολοκληρώσει την καταστροφική της πολιτική και στον τομέα της Παιδείας φαίνεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθότι υπογράφηκε -εν μέσω θέρους και με τα σχολεία κλειστά- από τον υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση να μπει λουκέτο σε 118 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας (12 συνολικά στο Ν. Αργολίδας).

Έγκλημα...διαρκείας!!!

Άρθρο του
Σπύρου Δεληγιαννόπουλου
Μέλος Ν.Ε ΔΗΜ.ΑΡ Αργολίδας

 Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά μόνο ως έγκλημα αυτό που βιώσαμε στην Αργολίδα τον τελευταίο καιρό. Αναφέρομαι στις φλεγόμενες παράνομες χωματερές σε Ναύπλιο (πάνω από την παραλία της Καραθώνας!!!) και Άργος ( περιοχή ανάμεσα σε Αργος και Νέα Κίο). Θύματα για ακόμη μια φορά η υγεία των πολιτών, οι κάμποι μας, τα ποτάμια μας και οι θάλασσές μας. Θύματα όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αργολίδας μαζί με το φυσικό της περιβάλλον και την οικονομία της. Όλα αυτά προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα τεράστια προβληματα που μας «χαρίζουν» τις πρώτες θέσεις των πιο βρώμικων νομών. Σε επίπεδο Περιφερειών επίσης, η Πελοπόννησος χρίζεται πρωταθλήτρια.

O Δημήτρης Μαραμής στον Αργοσαρωνικό και στην Αργολίδα - EROTOKRITOS IN BLUES / SHAKESPEARE IN LOVE

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και οι συνεργάτες του μετά την θερμότατη υποδοχή που εισέπραξαν με το νέο έργο Erotokritos in Blues στην πρεμιέρα τους στο Sani Festival στη Χαλκιδική, συνεχίζουν την αυγουστιάτικη περιοδεία τους στην Ελλάδα, σταθμεύοντας στα νησιά του Αργοσαρωνικού Πόρο και Ύδρα και σε ιδιαίτερους χώρους της Αργολικής γης και Τροιζηνίας, όπως το Θέατρο της Καμένης Χώρας στα Μέθανα και το Θέατρο Ξάλαφτο στο Κρανίδι προς Πόρτο Χέλι. Ο συνδιασμός των μουσικών έργων Erotokritos in Blues & Shakespeare in Love είναι ο κύριος συναυλιακός κορμός του συνθέτη. 

Πρόσκληση για ένταξη στο Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στον κόσμο απευθύνει πρόσκληση για ένταξη στο Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άργους.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρώτη φάση της μελέτης για ποδηλατοδρόμους στο Ναύπλιο

 Ακόμα πιο φιλικό στον δημότη και το επισκέπτη γίνεται το Ναύπλιο και κατ επέκταση και ο δήμος Ναυπλιέων. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε χτες ομόφωνα την πρώτη φάση της μελέτης για ποδηλατοδρόμους τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιαστικά.

Προβολή ταινίας «ET IN ARCADIA EGΟ, Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία»

 Με τη βραβευμένη ταινία «ET IN ARCADIA EGΟ, Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία» του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλιού, θα κλείσει η πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος Ομίλου Μελέτης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» που εδρεύει στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα

 Πραγματοποιήθηκε από χθες 7-8-2013 το απόγευμα έως σήμερα 8-8-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Εισιτήρια διαρκείας για τον Παναργειακό

Προμηθευτείτε εισιτήρια διάρκειας, στηρίξτε την ομάδα της πόλης μας,Ο Παναργειακός μας ενώνει.

Διακήρυξη διαγωνισμού για μίσθωση σχολικού κυλικείου 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Ναυπλίου

 Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την μίσθωση του κυλικείου των 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Ναυπλίου

 

"Η γιορτή του ψαρά" στην Κοιλάδα Ερμιονίδας με αφιέρωμα στον Μπιθικώτση

Η καθιερωμένη "Γιορτή του ψαρά" θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην υχθιόσκαλα της Κοιλάδας στις 10:00 μ.μ. το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.

"Πατάνε γκάζι" οι αγρότες τις Αργολίδας για τον Ανάβαλο

 Την Τετάρτη το βράδυ 7/8/2013 στα Φίχτια έγινε για δεύτερη φορά συγκέντρωση των αγροτών από τα χωριά Μυκήνες, Μπόρσα, Φίχτια, Κουτσοπόδι, Μοναστηράκι και αποφάσισαν κινητοποιήσεις για την λειψυδρία και το έργο του Αναβάλου που παρά τις δεσμεύσεις δεν έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή τους .

Προσοχή στους ελαιώνες επιτραπέζιων ποικιλιών του Ναυπλίου

 Τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι ελαιοκαλλιεργητές, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές ζημιές από την παρλατόρια στις επιτραπέζιες ποικιλίες της ελιάς, εξέδωσε με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου, καθώς διαπιστώθηκε η έναρξη εξόδου των ερπουσών.

 

Η άλλη όψι του νομίσματος μιας καταγγελίας

email αναγνώστη

Αγαπητοί συντάκτες του ενημερωτικού blog “Αργολικές Ειδήσεις”.

 Προ τριών ημερών ανεβάσατε ανάρτηση με επικριτικό σχολιασμό για επαγγελματία της πόλης του Ναυπλίου και θριαμβευτικό συμπέρασμα για το ποιοι διώχνουν τους τουρίστες από την πόλη. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να “λιβανίσετε” την εξουσία και τον επαγγελματικό κόσμο, όπως λέτε, από το να αναφέρετε ανώνυμη διαμαρτυρία, κατά επώνυμου καταστήματος, χωρίς καν να ρωτήσετε την άποψη του καταγγελλόμενου.

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων

 Ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της δέχεται η λαϊκή οικογένεια, με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις επιπλέον 118 Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων συνολικά και 12 ειδικά στην Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου