Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η ΜΥΘΙΚΗ ΤΙΡΥΝΘΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Νέα Τίρυνθα η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό εσπερινό  τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος. Στον κατάμεστο από  κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων. Το  παρών τους έδωσαν ο υφ/γος πολιτισμού και αθλητισμού Ι Ανδριανός  οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ. Κωστούρο,  οι περιφερικοί σύμβουλοι κ. Πουλάς και Β.Σιδέρης,τον επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χ.Γραμματικόπουλο  . Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21/11/1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο πατέρας Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός  επίσης ανακαινίσθηκε στις 5/5/1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Tην  3η  του  μηνός  Σεπτεμβρίου,  η  Αγία  μας  Εκκλησία πανηγυρίζει τηνανακομιδή  του  Ιερού  Λειψάνου,  του εν Αγίοις  Πατρός  ημών  Νεκταρίου  Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού. Την παραμονή τής εορτής, 2 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9 τό βράδυεις τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εργατικών  Κατοικιών Ναυπλίου, θά τελεσθεί  Ιερά  Αγρυπνία μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ) Κ.Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου πατριάρχου της Κωνσταντινουπόλεως στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας  ημέρα όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  (Τοποτηρητής   της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος) κ.κ Αλέξανδρος. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Πάπαρι , τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μαντινείας και Κυνουρίας(Τοποτηρητού  της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος) κ.κ Αλεξάνδρου .
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ.κ Χρυσόστομος, Ιερισσού- Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλητος, Ιλιού κ.κ. Αθηναγόρας  και ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος .
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Λυκουρέντζος , λοιποί  Άρχοντες του τόπου, κληρικοί, μοναχοί και πλήθος κόσμου.
Επίσης ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος  τίμησε δυο ιερείς της Μητροπόλεως  με το Σταυρό του Πρωτοπρεσβυτέρου και το οφφίκιο του οικονόμου.

Τέλος στο προαύλιο χώρο του Ναού προσφέρθηκε  μόνο ένα ταπεινό και λιτό κέρασμα προς τους Αρχιερείς και τους λοιπούς χριστιανούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για το ἀγαλμα του Κολοκοτρώνη , από το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση


Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΠΟ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«΄Εχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εκτέλεση των  εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της φθοράς του αγάλματος του Θ. Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, (έργο του γλύπτη Λ. Σώχου), στο Ναύπλιο.
Πιο συγκεκριμένα, με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, την εβδομάδα αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο κλιμάκιο αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου πραγματοποίησε αυτοψία στο Πάρκο Κολοκοτρώνη στη συγκεκριμένη  πόλη και διευθέτησε ορισμένες από τις βασικές τεχνικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου