Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Στον Ιερό ναό Θεομάνας –Οδηγήτριας  στην Νέα Κίο Αργολίδος έγινε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ιερέων των κτητόρων και ευεργετών του Ιερού ναού . Την θεία λειτουργία καθώς και το μνημόσυνο  τέλεσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο ιερέας του ναού πατέρας Δημοσθένης Γάτζιος ευχαρίστησε τον θεοφιλέστατο για την παρουσία του , αλλά και τον κόσμο που παραβρέθηκε για να τιμήσει όλους αυτούς που μόχθησαν για να φτιαχτεί ο ιερός ναός της Θεομάνας . Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής Νέας Κίου ήρθαν πρόσφυγες μετά τν καταστροφή της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους . Μαζί τους έφεραν μόνο τα απαραίτητα και μεταξύ αυτών και λίγες εικόνες όπως της θεομάνας ,της Παναγίας της Τριχερούσης  και τις τοποθέτησαν με ευλάβεια στον ιερό ναό που έφτιαξαν ΣΤΗΝ Αργολίδα.

Οι Ιερείς που μνημονεύθηκαν  ήταν ,ο Αρχιμανδρίτης Νίκανδρος Πινάτσης,ο πατέρας Νικόλαος Μπούμπουλης, ο πατέρας Βασίλειος Σπανός, οι κτήτορες του Ιερού ναού, Αποστόλου Γραμματικής και Σταματίου Πεζά, οι ευεργέτες  του Δήμου ,Γεωργίου και Σταυρούλας βορίδη και Αικατερίνης Δημοπούλου.

O ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥΡΑΤ ΓΙΛΝΤΙΡΙΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ο Τούρκος ηθοποιός Μουράτ  Γιλντιρίμ κατά την παρουσίαση του βιβλίου της αυτοβιογραφίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο. Ο Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ (MURAT YILTIRIM), γνωστός σε όλους ως Σαββς από τη σειρά «Έρωτα και Τιμωρία», βρίσκεται στην Ελλάδα καλεσμένος της UNESCOπαραρτήματος Ελλάδος ,για την γνωριμία του με τον Ελληνικό πολιτισμό στα πλαίσια της παρουσίασης ενός βιβλίου για την Ελλάδα και την Τουρκία με τίτλο Μουράτ Γιλντιρίμ γέφυρα πολιτισμών  . Ο ηθοποιός έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγούστου 2013 και διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θα παραμείνει στη χώρα μας για το επόμενο διήμερο. Στο Ναύπλιο έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με την εκπρόσωπο της UNESCO Μαίρη Μαρούλη –Ζηλεμένου ,καθώς και τον Γενικό πρόξενο της Τουρκίας στην Ελλάδα Ιsmail Sefa Yuccer.  Στο πρόγραμμά του εκτός από την Αθήνα, περιλαμβάνει  επισκέψεις στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο, όπου ο ηθοποιός θα παρακολουθήσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες»  Ο Μουράτ Γιλντιρίμ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Τούρκους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου