Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Γιορτή Εθελοντισμού στην Καραθώνα

Την Κυριακή αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με μια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού “Aυτενεργώ στο Περιβάλλον” Με το μήνυμα αυτό, η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ναυπλιέων και τα εκπαιδευτήρια ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ διοργανώνουν μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 19.00 μ.μ. έως τις 23.00 μ.μ., στην Καραθώνα. 

Αγρότες Αργολίδας: Χειβιδόπουλε και Τατούλη "Μας εξαπατήσατε! Μας είπατε ψέματα! Μας έχετε εξαθλιώσει!"

 Δεκάδες αγρότες της Αργολίδας, παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητούσαν για το έργο του Αναβάλου και ζητούσαν λύση "εδώ και τώρα". Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, απαντώντας μιλούσε "περί διαγραμμάτων". Έφτασε μάλιστα κάποια στιγμή να ομολογήσει ότι "ευτυχώς που έρριξε μια βροχή αλλιώς θα είχαμε μεγάλες καταστροφές».

 

Επανακατάθεση ερώτησης των Δ.Κοδέλα και Κ. Ζαχαριά για το ΕΚΑΒ Αργολίδας

 Το ζήτημα της υποβάθμισης του ΕΚΑΒ Αργολίδας θέτουν με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Κοδέλας και Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς αφού αντίστοιχη ερώτηση που κατατέθηκε πριν δέκα μήνες έμεινε αναπάντητη! Στην ερώτηση περιγράφεται η απαξίωση του ΕΚΑΒ όπου πλέον “ τις μισές μέρες του μήνα παρέχει μόνο ένα πλήρωμα σε ετοιμότητα” με αποτέλεσμα να “ενέχει μεγάλος κίνδυνος να μείνουν άνθρωποι αβοήθητοι” και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Ειδική αναφορά γίνεται στην Ερμιονίδα όπου ερωτάται το υπουργείο αν εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η Δημοκρατική Αριστερά Πελοποννήσου απαιτεί διαφάνεια για το θέμα των απορριμμάτων

Δελτίο τύπου

 Ο κ. Περιφερειάρχης δυστυχώς έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που υπέβαλε η Δημοκρατική Αριστερά Πελοποννήσου σε σχέση με στοιχεία για το διαγωνισμό για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων. 

Η ιστορία του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

  Το 1884 οι κάτοικοι του Ναυπλίου μετά από έρανο συγκεντρώνουν ένα σημαντικό ποσό με την επιθυμία να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Ο δήμος της πόλης προκηρύσσει διαγωνισμό και τα έργα εκτίθενται στη Ρώμη όπου κρίνονται από διεθνής ειδικούς. Τελικά προκρίθηκε το πρόπλασμα του Λάζαρου Σώχου. Αμέσως προχώρησε η διαδικασία χύτευσης στο Παρίσι κατά την οποία όπως λέγεται προστέθηκαν ως πρώτη ύλη τα κανόνια που βρίσκονταν στο Παλαμήδι.

Φιλικό στην Χαλκίδα σήμερα ο Παναργειακός - Αναβάλετε ο αγώνας με την Καλαμάτα

 Ο Παναργειακός θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα  την ομάδα της Χαλκίδας σήμερα Τετάρτη 28/08/2013 με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.

 

Η περίφημη «Ταχεία» ξαναμπαίνει στις ράγες της Πελοποννήσου

 Την περίφημη «Ταχεία» επαναφέρουν ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι το τέλος του έτους στα δρομολόγιά του ύστερα από έξι χρόνια! Η αναπαλαίωση και η επισκευή του θρυλικού τρένου, ουγγρικής κατασκευής, συντελείται αυτές τις ημέρες στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πύργο με σκοπό να ξαναλειτουργήσει.

Παράταση προθεσμίας απομάκρυνσης των επιχειρήσεων λόγω αλλαγής χρήσης γης στην Αργολίδα

 Στην παράταση της προθεσμίας για την απομάκρυνση των υφιστάμενων επιχειρήσεων λόγω αλλαγής χρήσης γης στην Αργολίδα έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου