Κυριακή 18 Αυγούστου 2013


Εδώ Άργος: Οι Μακεδόνες βασιλιάδες κ.λπ. κ.λπ.

Photo: Stanford House Records/Flickr
Photo: Stanford House Records/Flickr
Φαίνεται ότι δε μας είναι πλέον αρκετή η μαρτυρία του Ηρόδοτου, για να πιστέψουμε εντέλει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες βασιλιάδες ήταν Έλληνες και μάλιστα αργείας καταγωγής και προελεύσεως. Φαίνεται ότι και οι ιστορικοί ήταν λίγοι αλλά και τόσο οι γλωσσολόγοι όσο και οι αρχαιολόγοι ανεπαρκείς που διαπίστωναν ότι οι Μακεδόνες βασιλιάδες έλκουν την καταγωγή τους από τους Τημενίδες του Άργους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στον δήμο μας επιστρατεύτηκαν και δόκτορες μηχανικοί και αστροφυσικοί, για να υποστηρίξουν τα -ήδη- αποδεδειγμένα και γνωστά: ότι οι Μακεδόνες βασιλιάδες έλκουν την καταγωγή τους… κ.λπ. κ.λπ. (να μην τα επαναλαμβάνω, γιατί θα καταντήσω στο τέλος και εγώ βαρετός και κάποιος δικαιολογημένα θα πει το γνωστό για μένα και τον γρύλο μου…).
Ξανάγινε, λοιπόν, στο Άργος σχετική εκδήλωση. Είχε γίνει και πέρσι και φαίνεται ότι πάει να γίνει θεσμός: κάθε χρόνο να μαζευόμαστε και να υποστηρίζουμε ότι οι Μακεδόνες βασιλιάδες έλκουν την καταγωγή τους… κ.λπ. κ.λπ. Ένας μηχανικός, λοιπόν, ένας αστροφυσικός κι ένας λυκειάρχης από το Κερατσίνι μάς τα ξανάπαν σε ημερίδα οργανωμένη από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άγους-Μυκηνών και την Επιτροπή Αναδείξεως Αρχαιοτήτων του δήμου μας.
Ή πιστεύουν ότι είμαστε βαρήκοοι ή μας θεωρούν ανόητους ή… σε κουβέντα να βρισκόμαστε.
Εντάξει πια: δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας σήμερα που να μην τα δέχεται αυτά ή που να υποστηρίζει ότι ο Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, Αλβανός ή… Μουσουλμάνος.
Αλλά και τόση μανία πια με τους βασιλιάδες; Και από πού κρατάει η σκούφια τους;
Μα στο κάτω-κάτω, αν ήθελαν να πουν και κάτι άλλο, γιατί δεν ασχολούνται, γιατί δεν αναφέρονται και στην ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων; Των απλών ανθρώπων δηλαδή, αυτών που κρατούσαν κοντάρια και σκοτώνονταν στους πολέμους. Αυτών που ακολούθησαν τον Αλέξανδρο στην εκστρατεία του. Αυτών που μιλούσαν ελληνικά και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά την πήγαν «ως μέσα στη Βακτριανή… ως τους Ινδούς». Αυτών και των οικογενειών τους που έμειναν πίσω, στη Μακεδονία. Αυτών!
Α, ναι, ξέρω: γιατί εδώ στο Άργος κάποιοι νοιάζονται μόνο για την ΑΡΓΕΙΑ καταγωγή των ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ της Μακεδονίας. Οι άλλοι, οι υπόλοιποι, ας είναι και Έλληνες, δεν πειράζει. Εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο αυτοί που έλκουν την καταγωγή τους κ.λπ. κ.λπ. 

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου