Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ταπεινά θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μαντινείας Αλέξανδρος

Τα ονομαστήρια του άγει στις 30 Αυγούστου μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.
Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη ο Μητροπολίτης Μαντινείας, λόγω των σημερινών περιστάσεων και των οικονομικών καταστάσεων δεν θα εορτάσει την εορτή του στην Τρίπολη.
Συγκεκριμένα ο κ. Αλέξανδρος τη παραμονή της εορτής θα τελέσει τον εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας, ενώ την κυριώνυμο ημέρα θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ναό του Αγ. Νικολάου του χωριού στο οποίο γεννήθηκε, στο Πάπαρι Μαντινείας.

Ο ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΝΑΥΠΛΙΑΣ

Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας  στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Αργολίδας. Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος τοποτηρητής της μητροπόλεως Αργολίδος, ενώ παρών ήταν κι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος .Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος έδωσε οφίκια σε επτά ιερείς της μητροπόλεως Αργολίδος σε αναγνώριση του έργου τους. Πιο συγκεκριμένα ο μητροπολίτης  Αλέξανδρος μέσα σε αρκετά συγκινησιακό κλίμα  προέβει εις Αρχιμανρίτην χειροθεσία του ιερομονάχου Αμφιλόχιου από το Ναύπλιο ,ενώ παράλληλα έδωσε και το οφίκιο του οικονόμου σε έξι ιερείς, τους πατέρες Βασίλειο Νάση, π.Αποστόλη Χασάπη,π. Ανδρέα Βλαχιώτη, π. Γεώργιο Σκούμπη, π Ιωάννη Μηλιώτη, π.Ιωάννη Μπαβέλα  . Ο μητροπολίτης Αλέξανδρος τόνισε πως το να δίνει ο επίσκοπος στους ιερείς κάποιο οφίκιο είναι τιμή για τους ίδιους αλλά και για τον επίσκοπο. Ο ιερέας πατέρας Αποστόλης Χασάπης εκ μέρους όλων των ιερέων που τιμήθηκαν ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μαντινείας για την τιμή που τους έκανε και τόνισε πως η θητεία του ως τοποτηρητής της μητροπόλεως Αργολίδος αφήνει ότι καλύτερο για όλους τους ιερείς κι όπως είπε χαρακτηριστικά πάντα θα προσεύχονται γι αυτόν. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου