Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Γραμματικόπουλος: Σημαντική η προσφορά του συλλόγου «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ»
























 Είναι σημαντική η παρουσία και η προσφορά του ιστορικού συλλόγου των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», τονίζει ο Χρήστος Γραμματικόπουλος ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο σύλλογος με συναυλία της εξαιρετικής, για άλλη μία φορά, Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Θεοδοσίου Αντωνιάδη.

Καμπόσος...κορυφαίος και απολαυστικός - Μην χάσετε την ραδιοφωνική συνέντευξη





















  Είναι γνωστό πως όταν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος δίνει συνέντευξη, παράγει και ειδήσεις και το λιγότερο, αυτά που λέει προκαλούν συζητήσεις. Θύελλα λοιπόν θα προκαλέσουν τα όσα είπε σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή "ραδιουργίες" του ΣΚΑΙ Πελοποννήσου, που θα εχετε την ευκαιρία να την ακούσετε σε επανάληψη 5-6 το απόγευμα στον ΣΚΑΙ Πελοποννησου 102,3 αλλά και από εμάς εδώ σε μαγνητοφωνημένη μετάδοση σήμερα το απόγευμα.

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων





















 Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2014 και θα κορυφωθούν, την Κυριακή της Αποκριάς 2/3 και την Καθαρή Δευτέρα 3/3.

Συζήτηση για "Τα προβλήματα στην παραγωγή και την προώθηση των εσπεριδοειδών" διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων
























 Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: « Τα προβλήματα στην παραγωγή και την προώθηση των εσπεριδοειδών και οι συνέπειές τους στην Τοπική Οικονομία » την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Δημιουργία «Μουσείου Σιδηροδρόμου» στον Δήμο Άργους-Μυκηνών ζητά ο Κωτσοβός


































Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ,
Αξιότιμοι κ.κ. αποδέκτες της παρούσας,
 με δεδομένο το ενδιαφέρον αλλά και την αρμοδιότητά σας , για την δημιουργία υποδομών στον χώρο του πολιτισμού & του αθλητισμού, με την παρακάτω ιδιότητά μου σας υποβάλλω την παρούσα ιδέα και πρότασή μου , ελπίζοντας στην τελική της αποδοχή και υλοποίηση.

Διάλεξη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Στέλιου Βιρβιδάκη
























 Tην Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, έκανε διάλεξη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ο Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο “Η αριστοτελική αντίληψη της αρετής και οι σύγχρονες αναβιώσεις της”. Συμπληρωματικές παρεμβάσεις έγιναν από τον Τάσο Καρακατσάνη, Υποψήφιο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο ίδιο Τμήμα.

Ημερίδα για την Αξιολόγηση - Αναθεώρηση - Εξειδίκευση του πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης της Αργολίδας






















 Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, για την παρουσίαση της νέας Μελέτης που αφορά στην:

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση της ληστείας σε πρακτορείο του Άργους
























 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (15.1.2014) το μεσημέρι, στο Άργος,...

"Του φεγγαριού η κόρη" στο Βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία






















 Οι εκδόσεις Διάπλαση και το Βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία παρουσιάζουν το παραμύθι της Μαρίας Σούμπερτ 'Του φεγγαριού η κόρη', το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Πώς μπορεί να λένε μια κόπέλα, που κανείς δεν κάνει να μάθει το όνομά της;
Που μπορεί να κρυφτεί όταν φεύγει;
Τι είναι τρεις άσπρες κορυφές και χιλιάδες πράσινες;
Ελάτε μαζί μας το Σάββατο το μεσημέρι σε ένα μαγικό ταξίδι παρέα με τον αγρότη και την μαγεμένη κοπέλα που κατέβηκε από το φεγγάρι.

 

Η διακήρυξη της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ






















 Στη συγκέντρωση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ την Κυριακή 12/1/2014 στο Βουλευτικό μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και η νέα διακήρυξη του συνδυασμού.

Μετά από συζήτηση ψηφίστηκε ομόφωνα η νέα διακήρυξη.

Πολύτεκνη οικογένεια στο Άργος ζητάει σπίτι

 Πολύτεκνη οικογένεια στο Άργος αδυνατώντας να πληρώσει άλλα ενοίκια, ζητάει σπίτι, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να πληρώνει το λογαριασμό της ΔΕΗ και το λογαριασμό ύδρευσης.

Γλεντάνε οι Φρουσουνιώτες (βίντεο)











 

Επιμένει ο Γραμματικόπουλος για μείωση των τιμολογίων νερού





















 Επιμένει ο Γραμματικόπουλος στην πρόταση που είχε καταθέσει και παλαιότερα για μειώσεις στα τιμολόγια του νερού στον πρώην Δήμο Μιδέας, στα Ίρια, στην Κάντια, αλλά και στο Ναύπλιο κατά το διάστημα που το νερό ήταν ακατάλληλο. 

Οι Ουρσουλίνες στο Ναύπλιο (1916-1920)















 Η παρουσία και η εκπαιδευτική δραστηριότητα των διαφόρων καθολικών ταγμάτων, είχε ως σκοπό όχι μόνο την διαποίμανση και εκπαίδευση των καθολικών κατοίκων της Ελλάδας αλλά και την διάδοση της καθολικής πίστης σε ορθόδοξους που φοιτούσαν στα σχολεία τους, και τα οποία λειτουργούσαν κυρίως με την υποστήριξη της καθολικής εκκλησίας. Μετά την εγκατάσταση τους στην Ελλάδα (Φραγκισκανών, Δομινικανών κυρίως όμως Ιησουιτών και Καπουτσίνων) άρχισαν να λειτουργούν τον 16ο, 17ο και 18ο αιώνα σχολεία στοιχειώδους εκπαίδευσης στις καθολικές κοινότητες διαφόρων πόλεων και κυρίως νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου