Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οι ζημιές στο γεωργικό κεφάλαιο και την παραγωγή της Αργολίδας από την πλημμύρα της 1ης Δεκεμβρίου 2013





















 To σίγουρο είναι ότι η χρονιά που τελειώνει ήταν μια δύσκολη χρονιά αφού παρουσιάστηκαν στην πορεία, έντονα προβλήματα σε διάφορες καλλιέργειες όπως είναι η ελιά, τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια με αποκορύφωμα την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε σχεδόν ολόκληρη την Αργολίδα. Σημειώνουμε ότι για δεκαετίες η 30η Νοεμβρίου στο Άργος ήταν συνυφασμένη με νεροποντές και πλημμύρες από την υπερχείλιση του χείμαρρου Ξεριά που ρέει στις παρυφές της πόλης. Δυστυχώς η 1η Δεκεμβρίου 2013, ανέσυρε από τη μνήμη των παλαιότερων, τις καταστροφές στις καλλιέργειες, στα σπίτια, στις αποθήκες του Νοεμβρίου 1967, την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές πάλι από το ξεχείλισμα του Ξεριά.

Κέρδη 3,65 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε η βιομηχανία χυμών ΑΣΠΙΣ του Κ.Δέδε














 Ανοδικά κινήθηκαν κατά την οικονομική χρήση 1.7.2012-30.6.2013 τα οικονομικά μεγέθη της πελοποννησιακής βιομηχανίας χυμών "Ασπίς Κ. Δέδες", η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της σε αγορές του εξωτερικού. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον τριακοστό ισολογισμό της εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Αργολίδα και διευθύνεται από τον Ιωάννη Μπουλμέτη, οι πωλήσεις της το προαναφερθέν χρονικό διάστημα από την παραγωγή (και για λογαριασμό τρίτων) και τη διάθεση πολτού, πουρέ και χυμών φρούτων, καθώς και συμπυκνωμάτων χυμών, ανήλθαν σε 31,39 εκατ. ευρώ, από 26,46 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18,6% σε ποσοστό και κατά 4,93 εκατ. ευρώ σε αξία. Σε σχέση με τα προ τριετίας επίπεδα πωλήσεων (19,31 εκατ. ευρώ), τα έσοδά της τη χρήση 2012-2013 ήταν αυξημένα κατά 62,5%.

Δυσοσμία του βιολογικού και θολότητα του νερού αντικείμενο σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας





















 Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας με τις Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων για το θέμα της δυσοσμίας του βιολογικού καθαρισμού και για το θέμα της θολότητας του νερού του δικτύου.

Το DIVERSO έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα



















Με μεγάλη επιτυχία και με κατάμεστο από φίλους, οι συνιδιοκτήτες Ηλίας Ψωμαδάκης, Σπύρος Λαζάρου και Σπύρος Δεληγιαννόπουλος έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα  του DIVERSO bar .

Μαθήματα ζωής από τον δικό μας Στέλιο Κυμπουρόπουλο























 Η ακαταμάχητη «δίψα» για ζωή, η ισχυρή θέληση και η πολυπραγμοσύνη είναι κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσδώσει κανείς στον 28χρονο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ειδικευόμενο φοιτητή της Ψυχιατρικής που πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία.  Καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο και χωρίς να μεμψιμοιρεί-όπως πολλοί αρτιμελείς- ο Στέλιος επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο για τη μάθηση από πολύ μικρή ηλικία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως στο γυμνάσιο έγινε ο πρώτος Έλληνας σημαιοφόρος με καροτσάκι.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδος





















Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 ο Αστυνομικός διευθυντής Θωμάς Παδημητρίου έκοψε την βασιλόπιτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος.

Ο Παναργειακός έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του























 Την Πέμπτη 16/01/2014 το βράδυ, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παναργειακού.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη
























 Το πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα «Γλωσσική Λαϊκή Παράδοση: πρόσληψη και αποδοχή μέσω του θεατρικού παιχνιδιού» ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη. Μετά τις διακοπές των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Άργους και οι μαθητές της Β’ τάξης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου.

Στη Μόσχα ο Γιάννης Μανιάτης





















 Στη Μόσχα έχει μεταβεί από την  Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μαζί με τον Επίτροπο Ενέργειας, Günther Oettinger, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 8η Συνάντηση του Μονίμου Συμβουλίου Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

 

Απάτη, κλοπές και ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση σε Αργολίδα και Λακωνία

   Πραγματοποιήθηκε στις 15.1.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια είκοσι έξι (326) άτομα, εκ των οποίων διακόσια είκοσι (220) ήταν ημεδαποί και εκατόν έξι (106) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δεκαοκτώ (218) οχήματα.

Ο Κων/νος Κιμουλιάτης νέος πρόεδρος του Παναργειακού

 Ύστερα από την σύγκληση του Δ.Σ.του Παναργειακού Α.Π.Ο την 14/01/2014 αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του Δ.Σ της ομάδας για την καλύτερη λειτουργία της.

 

Μεγάλη προσέλευση αγροτών στην συζήτηση που οργάνωσε η ΚΑΣΟΑ ¨Δαναός"

 Συγκέντρωση των αγροτών της Αργολίδας πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της ΚΑΣΟΑ «Δαναός», στην Πυργέλα Άργους, για να συζητηθούν τα άμεσα και επείγοντα ζητήματα πού αφορούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου