Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αναμένοντας το άλλο πρόσωπο του Νεκτάριου

pites
του Γιώργου Νικολόπουλου
Είναι σεβαστό, όσο και αν καταντάει γραφικό, που ο σεβασμιότατος Αργολίδος τις τελευταίες ημέρες έχει παραβρεθεί σε πάμπολλες κοπές πρωτοχρονιάτικων πιτών.
Είναι ένας τρόπος για να γνωρίσει τους ανθρώπους που κλήθηκε να διακονήσει τα επόμενα χρόνια.
Είναι επιβεβλημένες αυτές οι κοσμικές εμφανίσεις του (πιθανόν αποτέλεσμα της ευγένειάς του που δεν επιτρέπει αποκλεισμούς στις προσκλήσεις) παρόλο που πολλοί διοργανωτές εκμεταλλεύονται την παρουσία του για την αυτοπροβολή τους. Και είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που επιδιώκουν να φωτογραφηθούν δίπλα του, πιθανόν για να διακοσμήσουν το προεκλογικό τους φυλλάδιο (εκλογές έρχονται).
Έχοντας ακούσει πολλά θετικά για τον μέχρι τώρα βίο του νέου μητροπολίτη της Αργολίδας, είμαι βέβαιος πως πέρα από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα, δεν θα περιοριστεί σε κοπές πιτών και λοιπές «καθωσπρέπει» συνάξεις... Θα βουτήξει βαθιά στην κοινωνία, θα ακούσει τον παλμό της. Όχι μόνο θα προσευχηθεί αλλά και θα αγωνιστεί για ανακουφιστεί ο πόνος όσων υποφέρουν.
Περιμένω να μπει σε όλες τις σχολικές αίθουσες και αντί για κήρυγμα, να κάνει εποικοδομητικούς διαλόγους με τους μαθητές. Είμαι σίγουρος ότι θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς και θα μοιράσει παιχνίδια στα γυφτάκια, ότι θα σκεπάσει με κουβέρτες στους μετανάστες που κοιμούνται ανά 15 σε παγωμένες τρώγλες, ότι θα βγει κι αυτός στους δρόμους όταν κάποιοι πολίτες θα διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια ή για άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα. Πιστεύω ότι θα τρέξει σε αναξιοπαθούντες όχι μόνο για να τους στηρίξει ηθικά αλλά και για να τους προσφέρει την υλική βοήθεια της Μητρόπολης.
Και περιμένω να καταδικάσει την εκμετάλλευση των αδυνάτων από τους ισχυρούς αλλά και το ρατσισμό, αψηφώντας αντιδράσεις και ακολουθώντας το λόγο του Ευαγγελίου.http://argolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου