Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


Ένωση Συλλόγων
Γονέων & Κηδεμόνων Ναυπλίου 

Ναύπλιο 24/01/2013
Προς: -ΚΤΕΛ Αργολίδας
- Περιφερειακή Ενότητα
Αργολίδας
Κοιν.: Διεύθυνση 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου
Διεύθυνση 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριοι,
Στις 21 Ιανουαρίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00 έλαβε χώρα το ακόλουθο περιστατικό, που αποτελεί το 3ο από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Τις δύο προηγούμενες φορές το πρόβλημα ήταν ενδεχομένως
απρόβλεπτου παράγοντα (βλάβη οχήματος, πυρκαγιά, κλπ), όμως το εν λόγω περιστατικό διαφέρει.

Το λεωφορείο Νο 63 με οδηγό τον Χρόνη Παναγιώτη ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά των μαθητών του Γυμνασίου από το σχολείο τους στις περιοχές Αγ. Κυριακή Αγ. Αδριανός Ν.Ροεινό κλπ. Ενώ έπρεπε να αναχωρήσει κανονικά καθυστέρησε για διάφορους λόγους και με διάφορες προφάσεις, δημιουργώντας
μία άνευ προηγουμένου ένταση για τον ίδιο, τα παιδιά και την Διευθύντρια και Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου που προσέτρεξαν στο σημείο για να διευθετήσουν το θέμα. Η διένεξη συνεχίστηκε για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα πολλά παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να φύγουν με τα πόδια για να προλάβουν το λεωφορείο των μαθητών του Λυκείου των 14.30, χωρίς να συνοδεύονται από κανέναν, ενώ όσα παρέμειναν αφού ανέβηκαν και κατέβηκαν τρεις φορές στο συγκεκριμένο όχημα, κατά τις προσταγές που δέχθηκαν, τελικά επιβιβάστηκαν σε εφεδρικό όχημα που κατέφθασε να τους παραλάβει αφού, κατά τα λεγόμενά του, ο οδηγός δεν ήταν σε ψυχική κατάσταση να οδηγήσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα παιδιά έφθασαν στο σπίτι τους μετά τις 15.00 ενώ από 14.40 έως 15.05 δεχόμασταν καταιγισμό τηλεφωνημάτων από αλλόφρονες γονείς που για άλλη μια φορά δεν ήξεραν που είναι τα παιδιά τους. Επιπλέον πολλά παιδιά βίωσαν ανατροπή του ημερήσιου προγράμματός τους αφού έπρεπε να τρέξουν, νηστικά, για να προλάβουν τα φροντιστήριά τους που ξεκινούν στις 15.00 .

Θέτουμε τα παραπάνω υπ’ όψη σας και υπ’ όψη της περιφερειακής ενότητας που αποτελεί και την προϊσταμένη αρχή και απαιτούμε την έγγραφη απάντησή σας για το συμβάν, ενώ παράλληλα ζητάμε να ελέγξει άμεσα η περιφέρεια το πρόγραμμα μετακινήσεων, εάν αυτό τηρείται, εάν τα μισθωμένα οχήματα κινούνται στα συγκεκριμένα δρομολόγια ως αμιγώς σχολικά, εάν μετακινούνται όρθιοι οι μαθητές (που μετακινούνται καθημερινά), και να γίνει τελευταία σύσταση συμμόρφωσης άλλως να ενεργοποιηθούν τυχόν ποινικές ρήτρες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση των ΚΤΕΛ. Παρακαλούμε να μας κοινοποιηθεί άμεσα η σύμβαση των ΚΤΕΛ, το εγκεκριμένο πρόγραμμα μετακινήσεων και η λίστα των μαθητών για κάθε δρομολόγιο.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε∙ θα ελέγχεστε καθημερινά από εδώ και πέρα γιατί δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι μεταφέρετε ότι πολυτιμότερο έχουμε.

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ναυπλίου
http://panargolikos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου