Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συνεργασία της ΕΑΣ Αργολίδας-ΡΕΑ με τη ΒΙΟΧΥΜ




















 Με μια νέα συνεργασία ξεκίνησε το 2014 για την ΕΑΣ Αργολίδας-Ρέα, με την κρητική ΒΙΟΧΥΜ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΣ Αργολίδας, η Ένωση ανέλαβε την παραγωγή στο εργοστάσιο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ χυμών σε ασυπτική συσκευασία Τέτραπακ για λογαριασμό της βιομηχανίας χυμών ΒΙΟΧΥΜ που έχει έδρα στα Χανιά.

Ομιλία του Μητροπολίτη Νεκτάριου στους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας





















 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, ημέρα της μνήμης των προστατών της παιδείας Τριών Ιεραρχών, στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» στο Ναύπλιο παρουσία και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδος.

 

Η Μαρία Ιακώβου φώτισε την πίστα στους Πειρατές Live (βίντεο)

Η Μαρία Ιακώβου είναι μια από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της νέας γενιάς, με αυθεντική λαϊκή φωνή και εκρηκτική παρουσία. Εμφανίστηκε για μία βραδιά στους "Πειρατές Live" στο Άργος και έκανε αίσθηση!!!.

Πρώτη προπόνηση του Παναργειακού με τον Μπλένταρ Κόλα





















 Στο πρόσωπο του Μπλένταρ Κόλα βρήκε η διοίκηση του Παναργειακού τον αντικαταστάτη του Γιάννη Δουβίκα για τον πάγκο.

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Μεταφορά και Διανομή Νερού Άρδευσης από τον Αναβάλο στον Δήμο Επιδαύρου





















 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, σχετικά με την σημερινή υπογραφή της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Έργα Μεταφοράς και Διανομής Νερού Άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας» από τον Υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο μετά την σχετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δήλωσε πως η έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι ένα σημαντικό αναγκαίο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του έργου πνοής για ολόκληρη την Αργολίδα.

Δήλωση Στήριξης και Συμμετοχής του Μιχαήλ Σαλεσιώτη στη Δημοτική παράταξη “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα.”

 Επιθυμώ να εκφράσω δημόσια την ολόθερμη στήριξή μου στο πρόσωπο του Δημάρχου Ναυπλιέων, κ. Δημήτριου Κωστούρου, και στην δημοτική του παράταξη: “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα.”

Συνέντευξη τύπου Τατούλη Καμπόσου για το έργο της υδροδότησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών από την πηγή της Λέρνης (βίντεο)


















 Συνέντευξη τύπου πραγματοποιηθηκε σημερα στο δημαρχείο του Άργους απο τν Περιφερειάρχη Πελοποννησου Π.Τατούλη και του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσου, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Α.Πουλά για την υπογραφή ένταξης για χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την πηγή της Λέρνης.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έκοψε την βασιλόπιτα





















 Η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου Άργους Μυκηνών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι αγρότες της Αργολίδας μετά από την συνάντηση με Τσαυτάρη (βίντεο)





















 Το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιριστικών Ομάδων Αγροτών Αργολίδας έκανε γνωστό το μέλος Γιάννης Καλογερόπουλος μετα την συνάντηση που ειχαν χθές με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, τονίζοντας πως οι αγρότες της Αργολίδας πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Δειτε την ανακοίνωση παρακάτω:

Αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα με 7 συλλήψεις
















 Αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε χθές 29/1/2014. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα έξι (186) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι πέντε (125) ήταν ημεδαποί και εξήντα ένα (61) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα τρία (133) οχήματα.

Η 18χρονη Ασπασία που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της ''Συναντάει'' τη Μυρτώ

 Στο κέντρο αποκατάστασης που νοσηλεύεται η Μυρτώ θα μεταφερθεί η 18χρονη Ασπασία από το Άργος, η κοπέλα την οποία πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι ο 47χρονος πατέρας της - τον περασμένο Αύγουστο - για να εκδικηθεί με τον τρόπο αυτό την εν διαστάσει σύζυγό του.

Μιδέα: Η ακρόπολη του Περσέα (βίντεο)



















 Το τρίτο μεγάλο μυκηναϊκό κέντρο στην αργολική πεδιάδα, μετά τις Μυκήνες και την Τύρινθα, εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους με τον πλούτο των αντικειμένων που έρχονται στο φως. Κατείχε την ανατολική πλευρά της πλούσιας αργολικής πεδιάδας σε μια θέση σπουδαία, που έλεγχε τους δρόμους οι οποίοι οδηγούσαν προς την Επίδαυρο μέσω του Αραχναίου όρους. Στην άλλη άκρη της πεδιάδας, η Τίρυνθα έπαιρνε τη δύναμή της κυρίως από τη θάλασσα, ενώ οι Μυκήνες ήταν το αδιαμφισβήτητο κέντρο όλης της περιοχής. Η δική της ακρόπολη όμως ήταν η υψηλότερη όλων, στα 270 μέτρα, οχυρωμένη καλά σε ένα λόφο τόσο απόκρημνο που γι' αυτό η μία πλευρά του, η νοτιοανατολική, είχε αφεθεί χωρίς προστασία.

 

Έτοιμο για δημοπρασία το αποχετευτικό Δρεπάνου και Πλάκας
























 Εγκρίθηκαν σήμερα τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο: Ολοκλήρωση αποχέτευσης Δρεπάνου και Πλάκας. Τι σημαίνει αυτό στην πλαστική γλώσσα των διαδικασιών των χρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ;

Γραμματικόπουλος: Η κοροϊδία με το νερό της Μιδέας και όχι μόνο συνεχίζεται





















 Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια Καλλικρατικού Δήμου και ο τελευταίος Δημότης, ειδικά των περιοχών του πρώην Δήμου Μιδέας, γνωρίζει ότι για το μεγάλο πρόβλημα του νερού, η Δημοτική αρχή, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Παρόλα αυτά το παραμύθι συνεχίζεται καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές. 

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων για τους αγρότες της Αργολίδας





















 Την Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων , ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος για τους εσπεριδοκαλλιεργητές του νομού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου