Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για "Τα προβλήματα στην παραγωγή και την προώθηση των εσπεριδοειδών" διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων





















 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα, «Τα προβλήματα στην παραγωγή και την προώθηση των εσπεριδοειδών και οι συνέπειες τους στην Τοπική Οικονομία» διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Διαβάστε και κλάψτε: Οι 50 αποδείξεις πως η Ελλάδα αναγεννιέται από τις στάχτες της (επιτρέπονται και τα γέλια)

























 "Η Ελλάδα αναγεννάται από τις στάχτες της", είναι ο τίτλος ολοσέλιδης ανταπόκρισης της "Welt am Sonntag" από την Αθήνα, στην οποία περιγράφεται η "τεράστια πρόοδος" που έχει σημειωθεί σε διάφορους τομείς.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της ύδρευσης του Σκαφιδακίου





















 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ Τ.Κ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΛΕΡΝΗΣ»,...

Έχουν συλληφθεί αλλά ακόμα έρχονται στο φως νέες λεηλασίες


















 Επτά μήνες συμπληρώνουν πίσω από τα κάγκελα στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου τα μέλη της σπείρας των Πακιστανών που δεν είχαν αφήσει μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. ακέραιο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, αλλά ακόμη έρχονται στο φως νέες λεηλασίες που έχουν φτάσει τη ζημιά της Επιχείρησης κοντά στα 200.000 ευρώ!

Αφιέρωμα στην Δόμνα Σαμίου στην Ν.Κίο















 Το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου, στο χώρο του πνευματικού κέντρου της πόλης, στις 26 Ιανουαρίου 2014 στις 7.00 μμ.

«Το καλόν…και…το κακόν» από τους σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης

Ένας μικρός Μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει «μπου», μια μαθήτρια που κάνει σκονάκια για να πει το μάθημα στη μαμά της, μια μαμά που ψάχνει το σωστό φουτεράκι για να το φορέσει το παιδί της στην κατάληψη, εφτά γυναίκες που θρηνολογούν το κατεβασμένο τηλέφωνο του πρώην, μια νύφη που τ` αφήνει όλα για τον έρωτα, μια μάνα που λιβανίζει κάθε μέρα τα πτυχία των άνεργων παιδιών της, ένας Δήμαρχος που ανεβαίνει να μιλήσει και ξεχνάει το θέμα του και, τέλος, τα αίτια της μυστηριώδους πτώσης των αεροπλάνων, είναι τα νούμερα της τρελής βραδιάς που παρουσιάζουν οι σπουδαστές του Θεατρικού Εργαστηρίου της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης σε μια ενιαία παράσταση-revue, που θα παιχθεί στο Ναύπλιο, Θέατρο Τριανόν, στις 18 Ιανουαρίου 2014 στις 8.15 το βράδυ, και στο Άργος στις 19 Ιανουαρίου στο Θέατρο της Οδού Ατρέως την ίδια ώρα.

Η Ναυπλιώτισσα Χαρά Κοσεγιάν επανέρχεται στα λογοτεχνικά πράγματα

 Η Ναυπλιώτισσα συγγραφέας Χαρά Κοσεγιάν επανέρχεται στα λογοτεχνικά πράγματα μετά από 10 χρόνια σιωπής, με τη Λοχεία της Απουσίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τις Πευκοβελόνες, Τέχνη, Ρόδος, 1998 και ακολούθησαν το Έχει κι άλλες όψεις το φεγγάρι, Νέα σύνορα, Α Λιβάνης, 1999, το Γλυκό με θλιμμένα καρύδια, Κοχλίας (Σαββάλας), 2002 και από τις ίδιες εκδόσεις το 2003 το Ανατέλλει και στην Ντέια.

Ξεκίνησε η προετοιμασία του "Λυγουριάτικου Καρναβαλιού"

 Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» πιστός στην παράδοση του τόπου, διοργανώνει και φέτος το παραδοσιακό «Λυγουριάτικο Καρναβάλι», την Καθαροδευτέρα 3 Μαρτίου 2014.

Ανοιχτά τα καταστήματα του Άργους την Κυριακή 19 Ιανουαρίου





















 Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα του Άργους την Κυριακή 19/1/2014. Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Καμπόσος: Πέρασε το Σχέδιο πόλης του Νοτίου Τμήματος Άργους από το Συμβούλιο της Επικρατείας

 Πληροφορίες για την υπόθεση του Σχεδίου Πόλης του Νοτίου Τμήματος Άργους έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, επιστρέφοντας κανονικά στα καθήκοντά του μετά από ολιγοήμερη απουσία λόγω ασθενείας.

Ποταμός Ράδος





















 Ο χείμαρρος Σέλλας ή όπως συχνά αποκαλείται ποταμός Ράδος ή Μπεντένι (Μπεδένι) είναι ο κύριος χείμαρρος της κεντρικής Αργολίδας μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων δυτικά του οικισμού Τραχειάς του νομού Αργολίδας που διασχίζει το φαράγγι του Μπεντενιού καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αρκετές χρονιές δε έως τον μήνα Ιούνιο και εκβάλλει στον Αργολικό Κόλπο στην πεδιάδα των Ιρίων.

Προ των πυλών η άδεια για το Κολυμβητήριο στο Άργος



















 Σχεδόν έτοιμη η άδεια για το Κολυμβητήριο, δήλωσε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος και η ένταξή του είναι προ των πυλών. Υπενθυμίζουμε πως προβλέπεται η κατασκευή του στο χώρο του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού κάνοντας πράξη ένα μέχρι πρότινος μακρινό όνειρο για το Δήμο. 

Φορητές ψησταριές και αντικολλητικά σκεύη είχαν οι αρχαίοι στις Μυκήνες





















 Φορητές ψησταριές και αντικολλητικά τηγάνια είχαν οι Έλληνες στις αρχαίες Μυκήνες, σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων. Όπως ανακοίνωσε η Δρ Τζούλι Χρούμπι του Πανεπιστημίου του Ντάρτμουθ εξέτασε πήλινα σκεύη που βρέθηκαν σε κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, ο οποίος άκμασε την ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι το 1200 π.Χ., οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. 

Κανένα πρόβλημα με το νερό στο Άργος





















 Εμφατικά σημείωσε ο Δήμαρχος πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το νερό και πως το πρόβλημα του Ναυπλίου δεν έχει καμιά σχέση με του Άργους. Όπως και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ ενημέρωσε, όταν το προσωπικό διέγνωσε έστω και μικρή θολότητα υποκατέστησε τις πηγές και έτσι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στην ποιότητα του νερού, του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι μέσα σε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο όρια. 

Σαν σήμερα το 1822 η Α' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο



















Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο.  Το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος" που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα.

 

Καμπόσος: Μεγάλες παροχές στην χειρότερη ώρα για την πατρίδα (βίντεο)





















 Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Δελτίο του drtv μίλησε για μείωση του τιμολογίου του νερού, είπε όχι στην αύξηση δημοτικών τελών, ανακοίνωσε την κατασκευή κολυμβητηρίου και την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως και για πολλά άλλα ….δείτε το video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου