Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση Κοδέλα για αδιαφανείς διαδικασίες στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ΟΣΔΕ





















 Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με το ζήτημα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το ΟΣΔΕ της περιόδου 2014-2020. Στην ερώτηση αναφέρουν μια σειρά λόγους που καθιστούν τη διαδικασία αδιαφανή και φωτογραφική. Εξάλλου, πριν λίγες μέρες στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει λόγο για σκανδαλώδη διαδικασία, συνέχεια του ότι συνέβαινε τα προγηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα την κατασπατάληση χρημάτων, και είχαν καλέσει τον Υπουργό να σταματήσει τις διαδικασίες που ευνοούν συγκεκριμένα συμφερόντα!

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

 

Μπάσκετ: Πρόωρος τελικός στην Ερμιόνη;





















Του Τάκη Παπακωνσταντίνου

 Επιτέλους μόνοι !!! μονολόγησαν οι Κορίνθιοι του Παλαίμωνα το περασμένο Σάββατο αφού πέτυχαν εύκολη νίκη και εκμεταλλεύτηκαν το «στραβοπάτημα» του Κρανιδίου μέσα στη νέα Κίο. Τώρα ήρθε η ώρα να «πλύνουν τη μπουγάδα» αφού θα ταξιδέψουν στην Ερμιόνη να αντιμετωπίσουν τον Α.Ο. Κρανιδίου και με νίκη να τους αφήσουν 2 βαθμούς πίσω. Ας δούμε ολόκληρο το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει έξι ακόμη παιχνίδια, από τρία σε κάθε Νομό. 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας



















  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας στο Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:30 το απόγευμα, ώστε να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το θέμα « Δράσεις για την αποτροπή της διαδικασίας της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης».

Η πόλη του Ναυπλίου τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο

 Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι.Κωστούρος και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, που θα τελεστούν την 31η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου και στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Ναύπλιο.

Πρόγραμμα εορτασμού μνήμης του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως:

Ξεκινά το έργο υδροδότησης για Κουτσοπόδι – Μυκήνες - Μιδέα





















 Παρουσία του Περιφερειάρχη κου Πέτρου Τατούλη και των αντιπεριφερειαρχών κ. Τ. Χειβιδόπουλου και Α. Πουλά και των περιφερειακών συμβούλων κ. Φ. Στεφανόπουλου και Γ. Καραχάλιου στο γραφείο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και εξαγγέλθηκε η έναρξη του προγράμματος υδροδότησης του βορείου τμήματος του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Πρόκειται για ένα τεράστιο από γεωγραφικής πλευράς και προϋπολογισμού έργο που αγγίζει τα 16 εκ. ευρώ και αφορά ολόκληρο τον πρώην Δήμο Κουτσοποδίου, Μυκηνών και φθάνει στον πρώην Δήμο Μιδέας (νυν Δήμου Ναυπλιέων). 

12 παίκτες του Διομήδη κλήθηκαν στην Εθνική Ανδρών και Νέων


















 Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 12 παίκτες του Διομήδη κλήθηκαν από την ομοσπονδία για να λάβουν μέρος στις προπονήσεις της Εθνικής Ανδρών και Νέων αντίστοιχα.

 

Ναυπλιακή επανάσταση - Όταν οι κόκκινες σημαίες ανέμισαν στο Ναύπλιο


 Τις πρωινές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου 1862 ο στρατός κατεβαίνοντας από την Ακροναυπλία τραγουδούσε:
"Χαίρε η πρώτη, χαίρε η πρώτη του μηνός Φεβρουαρίου,
ο Στρατός και οι Πολίται εις το σκότος το βαθύ 
εξανίστανται και τρέμουν αι επάλξεις του Ναυπλίου
εις το σύνθημα Σκοτάδι, εις το σύνθημα Σπαθί"

Τότε η Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου άνοιξε την μπαλκονόπορτα και άπλωσε για σημαία ένα "ολοπόρφυρο πανί από ατλάζι". Αυτό διαδόθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως επαναστατική σημαία.
Μέσα σε λίγες ώρες όλο το Ανάπλι ήταν επαναστατημένο την επομένη ακολούθησαν πολλά χωριά της Ναυπλίας, το Άργος και τα χωριά της επαρχίας του. Το στασιαστικό κίνημα, που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο την 1η Φεβρουαρίου 1862 κατά του βασιλιά Όθωνα έμεινε στην ιστορία ως Ναυπλιακή Επανάσταση.

Τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο
























 Οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο τίμησαν τους τρεις Ιεράρχες: Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο που η  Εκκλησία μας τιμάει στις 30 Ιανουαρίου για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα και ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.

Ο Καμπόσος συντριπτικά μπροστά σε Δημοσκόπηση για το Δήμο Άργους – Μυκηνών

 Παρουσιάσθηκε η μεγάλη Δημοσκόπηση για το Δήμο Άργους – Μυκηνών στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του DRTV. Το πρώτο ολοφάνερο συμπέρασμα που εξάγεται ειναι πως ο Δημήτρης  Καμπόσος είναι συντριπτικά μπροστά.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την δημοσκόπηση όπως παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου