Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο γιατρός Βασίλης Βασιλόπουλος υποψήφιος με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο - Μία ακόμα ισχυρή παρουσία (βίντεο)





















 Ένα ακόμα δυνατό όνομα, ο γνωστός γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Βασιλόπουλος, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές θα είναι υποψήφιος με το Χρήστο Γραμματικόπουλο. Οι δύο άντρες επισφράγισαν τη συνεργασία τους με κοινή συνέντευξη τύπου.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα απορρίμματα


 Με 28 θετικές ψήφους, έναντι δύο «όχι» και ένα λευκό, εγκρίθηκε, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, με ονομαστική ψηφοφορία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, που θα δώσει λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.

Πιάνο στο Καφέ του "Φουγάρου"





















 Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι στο Καφέ, σας περιμένουμε για αγαπημένες μελωδίες της jazz, επιλογές από κινηματογραφικά soundtracs και κομμάτια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Στο πιάνο μαζί μας θα είναι ο Γιάννης Ιορδάνογλου.

"O παραμυθάς" στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη

Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη, που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια συνάντηση με το συγγραφέα Νίκο Πιλάβιο, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, στις 11:00, στο χώρο της βιβλιοθήκης. Ο αγαπημένος «Παραμυθάς» θα ταξιδέψει τους μικρούς του φίλους στις ιστορίες του, με τη βοήθεια της μηχανής του χρόνου και με πολλά δημιουργικά παιχνίδια! 

 

Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Απανταχού Καρυωτών
























 Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, στις 11:30 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Καρυάς.

Ζώνη Ασφαλείας: Μύθοι και πραγματικότητες





















Της Ιωάννας Ροτζιώκου 
Υπαστυνόμου Α’ 
της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας

 Η σχέση  ενός  οδηγού με τη ζώνη ασφαλείας είναι μία σχέση αρκετά παρεξηγημένη. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν τους προσφέρει τίποτα, άλλοι αισθάνονται καταπίεση όταν την  φορούν , κάποιοι το αμελούν αλλά υπάρχουν και μερικοί που τη φορούν γιατί συνειδητοποιούν τη χρησιμότητά της. Και αυτοί οι τελευταίοι μάλλον πολύ καλά κάνουν,  γιατί η μη χρήση ζώνης ασφαλείας αποτελεί την τρίτη σημαντικότερη αιτία  τροχαίου δυστυχήματος, μετά την ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

ΚΚΕ: Απούλητα και σε εξευτελιστική τιμή τα επιτραπέζια και χυμοποιήσιμα πορτοκάλια στο Νομό Αργολίδας





















 Η οικονομία στο Νομό Αργολίδας σε ένα σημαντικό ποσοστό βασίζεται στην δενδροκαλλιέργεια και κυρίως στο πορτοκάλι. Ωστόσο αν και το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, οι τιμές έχουν κατρακυλήσει στην εξευτελιστική τιμή των 8 λεπτών για τα επιτραπέζια και 3 λεπτών για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια, που δεν συμφέρει ούτε να πληρώσει κανείς για τη συγκομιδή τους. Ταυτόχρονα γίνονται εισαγωγές που αφήνουν υψηλότερο κέρδος στους μεγαλέμπορους.

Θεατρική Αγωγή και Θεατρικό Παιχνίδι από την Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών





















 Το πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα «Γλωσσική Λαϊκή Παράδοση: πρόσληψη και αποδοχή μέσω του θεατρικού παιχνιδιού» που υλοποιεί η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, παρακολούθησαν αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα μαθητές από το Νηπιαγωγείο Άργους και το Δημοτικό των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου. 

Επίσκεψη Ανδριανού στην Κέρκυρα

















 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε σήμερα την Κέρκυρα, όπου συζήτησε με εκπροσώπους φορέων του νησιού ζητήματα που αφορούν τις εκεί πολιτιστικές και αθλητικές δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου