Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ακροναυπλια: «Ημερολόγιο» φυλακών της πόλης του Ναυπλίου. (βίντεο με ντοκουμέντα)

Του Μπάμπη Αντωνιάδη*

 Στα δύο κάστρα της πόλης του Ναυπλίου «φιλοξενηθήκαν» για χρόνια μέρος των φυλακών της σύγχρονης Ελλάδας. Το κάστρο Παλαμηδίου και αργότερα το Ιτς Καλέ ή Ακροναυπλία ήταν οι χώροι που έγιναν ονομαστοί από την λειτουργία των φυλακών. Στο Παλαμήδι οι οχυρωματικές εγκαταστάσεις έγιναν στην Β΄ Ενετική περίοδο. Το κάστρο αποτελείται από οχτώ προμαχώνες που πήραν από τους αρχαίους έλληνες ονόματα ή ονόματα Αγίων. Σε δύο από αυτούς, στον προμαχώνα Μιλτιάδη και στον προμαχώνα Αγ Ανδρέα λειτούργησαν φυλακές.

Εξαιρετικό θέαμα με ανατροπές και πολλά γκολ στο τοπικό της Αργολίδας (αποτελέσματα)



















 Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με εναλλαγή σκορ και όμορφο θέαμα ο Αστέρας Δρεπάνου ήρθε ισόπαλος με την Κορωνίδα Κοιλάδας 3-3. Η ομάδα του Δρεπάνου βρέθηκε στο καναβάτσο με 0-2 αλλά  δεν παρέδωσε τα όπλα, κατάθεσε ψυχή και εχοντας έναν εκπληκτικό Μανιάτη γύρισε το παιχνίδι στο 3-2 για να ισοφαριστεί στο 90 . Τα γκολ για την ομάδα του Αστέρα έβαλαν, ο Μίχος ένα και ο Μανιάτης δύο.

Στην γλυκιά μοναξιά της κορυφής ο Παναργειακός - Αποτελέσματα του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής





















 Με νίκη 0-2 σημαδεύτηκε το πέρασμα του Παναργειακού από τη Μανωλάδα, με σκόρερ τον Μάριο Αγγελόπουλο στο 68΄και τον Πάρη Κάπλατζη στο 75΄, έτσι βρίσκετε μόνος στο ψηλότερο σκαλί του βαθμολογικού πινάκα του 4ου Ομίλου της Γ΄Εθνικής, με 13 βαθμούς. Μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας των παικτών ούτε τα 25 χρόνια, που απαρτίζεται από ντόπια παιδιά και όμως βρίσκεται στην κορυφή. 

Προβολή της ταινίας "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση" από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση" που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου του Νέου Βυζαντίου (Συνοικισμός) στο Ναύπλιο την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 στις 7μ.μ.

Πρώτη νίκη για τον Πανναυπλιακό - Νίκησε το Π.Φ.Ο. Πανόπουλο με 1 - 0

Πρώτη νίκη της ομάδας του Πανναυπλιακού στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής απέναντι στην ομάδα Π.Φ.Ο. Πανόπουλο. Μια νίκη που ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να αναπτέρωση το ηθικό των παικτών των παραγόντων άλλα και των φιλάθλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου