Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκλογή του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου

 "Δοξάζω τούτη την στιγμή τον Άγιο Τριαδικό Θεό ότι επέβλεψε υπό την ταπείνωση του δούλου αυτού. Ευχαριστώ θερμά εσάς Μακαριώτατε, και την Αγία και Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκλογή μου στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος", ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος στο Μεγάλο μήνυμα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη.

 


Οι πρώτες δηλώσεις του εψηφισμένου Μητροπολίτη Νεκτάριου προς τους πιστούς της Αργολίδος (βίντεο)





















 Μήνυμα προς τους Αργολιδείς μέσα από την κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων που παρακολούθησε την όλη διαδικασία,  έστειλε μετά την εκλογή του ως Επισκόπος της Εκκλησίας και αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Συνελήφθη 56χρονος πιστολέρο στο Πορτοχέλι























 Συνελήφθη, χθες 17.10.2013 το πρωί, στο Πορτοχέλι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 56χρονος.

Συνελήφθη 22χρονος στο Άργος για κλοπές























 Συνελήφθη, χθες 17.10.2013 πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Άργους-Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, ένας 22χρονος ΡΟΜΑ.

Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας δημοτών του Δήμου Άργους – Μυκηνών

 Συγκροτήθηκε επιτροπή πρωτοβουλίας, που σκοπό έχει την ίδρυση αυτοδιοικητικής παράταξης στο Δήμο Άργους- Μυκηνών, για τη δημοκρατική, ριζοσπαστική ανατροπή στα δημοτικά πράγματα. Κατέληξαν σε κείμενο βασικών άρχων, ένα σχέδιο διακήρυξης και ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών δημοτών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή. Στις αρχές Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της κίνησης. 

 


Γνωρίστε τον νέο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο (βίντεο)


 Παρακολουθήστε ένα αφιέρωμα στο έργο του εψηφισμένου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου όπως το κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής Αρχονταρίκι που προβάλλονταν στην ΕΤ1 

Δημοτικό συμβούλιο και ενημέρωση για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Άργος





















 Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών θα πραγματοποιηθει στις 23 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 για να αποφασισθούν  τα παρακάτω θέματα:
(Πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως θα γίνει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδας έστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος


‘’Σεβασμιότατε,

Ο Δήμος Ναυπλιέων σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Αργολίδας.

Σας δηλώνουμε, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού. 

Αυτός είναι ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδας (φώτο-βίντεο από την εκλογή του)





















 Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ικανοποίηση Κωστούρου για την αξιοποίηση του Μπούρτζι



















 Με χαρά υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος το δώρο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με την ένταξη στο ΕΣΠΑ, του έργου στερέωσης, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο, προΰπολογισμού 2.790.000 Ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση της ένταξης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Κωστούρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου