Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Αγ.Δημήτριο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη του Νίκου Μαγγίνα
26 Οκτωβρίου 2013, 10:49
3152 αναγνώσεις
Με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πολιούχου της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Ιταλίας Γεννάδιος, Γερμανίας Αυγουστίνος, Τρανουπόλεως Γερμανός, Ρεθύμνης Ευγένιος που ανήκουν στη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ συλλετούργησε και ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.
Εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συλλετούργησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος. 
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος, ενώ συλλετούργησαν και οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος Νικόλαος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νεαπόλεως Βαρνάβας Λαγκαδά Ιωάννης, καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Δοξολογία παρουσία του Κάρολου Παπούλια

Μετά την πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για τον τριπλό εορτασμό της πόλης: τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
- See more at: http://www.amen.gr/article15693#sthash.TSnygVUa.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου