Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε πάλι να λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κουτσοποδίου καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή  3.00-9.00μμ.

Το βιβλίο προσφέρει γνώση και η γνώση δύναμη, ιδιότητα απαραίτητη στον άνθρωπο και ιδιαίτερα τον σημερινό που ζει σε μια κοινωνία με πολλές απαιτήσεις. Όσο οι απαιτήσεις των καιρών αυξάνουν, τόσο πολλαπλασιάζεται η ανάγκη για παροχή γνώσης.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.30 το πρωί η θεατρολόγος Μαρία Γιαννακούλη θα υλοποιήσει πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού για τους μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Κουτσοποδίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κουτσοποδίου στόχο έχει να αποτελέσει ένα κέντρο πολιτιστικής κινήσεως της περιοχής, ένα εργαστήρι του πνεύματος.

Γι’ αυτό θα λειτουργήσει και πρωινές ώρες – κατόπιν ραντεβού –  για οργανωμένες σχολικές ομάδες που επιθυμούν να επισκεφθούν τον χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6978.99.83.72 με την Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Ελένη Σιδέρη.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΕΔΑΜ ΠΑΙΔΙΚΗ - ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΥΣ

Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Μυκηνών,  θα υλοποιήσει από το Νοέμβριο 2013 βιωματικά προγράμματα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού στον χώρο της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Άργους.



Για την Π.Ε. ο πρώτος κύκλος έχει θέμα «Γλωσσική Λαϊκή Παράδοση: πρόσληψη και αποδοχή μέσω του θεατρικού παιχνιδιού».

Για την Δ.Ε. ο στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι η επικοινωνία των μαθητών μέσα από θεατρικές δραστηριότητες και παιχνίδια για να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό το θέατρο, αλλά κυρίως τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει.



  Υπεύθυνη των προγραμμάτων είναι η κα Μαρία Γιαννακούλη, φιλόλογος – θεατρολόγος.



Οι εκπαιδευτικοί που θα ενδιαφερθούν να συνεργαστούν συνοδεύοντας τους μαθητές ανά τμήματα στο χώρο πραγματοποίησης των προγραμμάτων, καλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Γωγώ Μ. Μούκα στο τηλέφωνο 2751067895, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ. – 2.00μμ. , για τον καθορισμό ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής των εργαστηρίων.



 Τα εργαστήρια θα διαρκούν 90΄ ανά τμήμα.


Οι ώρες διεξαγωγής είναι: Τρίτη και Παρασκευή 9.00΄ -13.00΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου