Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Φροντιστών Ασθενών από το Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη»


Έναρξη συναντήσεων 3ης ομάδας εκπαίδευσης εθελοντών
«Είμαι πλάι σου ..αρκεί να το ζητήσεις» 
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Φροντιστών Ασθενών 
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Η Αλληλεγγύη», με στόχο τη στήριξη μακροχρόνιων ασθενών αλλά και την κινητοποίηση των φορέων και της κοινωνίας, ξεκινά το 3ο κύκλο εκπαίδευσης εθελοντών. 
Πριν ένα χρόνο αρχίσαμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών και φροντιστών των ασθενών και έχοντας ολοκληρώσει δύο εκπαιδευτικούς κύκλους έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 40 άτομα. 
Με το σύνθημα «Είμαι πλάι σου ..αρκεί να το ζητήσεις», στις 25 Οκτωβρίου ξεκινάμε τον 3ο κύκλο, 10 εκπαιδευτικών συναντήσεων, όπου θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, Σάββατο 17:00-19:00, στα γραφεία του συλλόγου μας (Γούναρη 47).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντονίζει η ψυχολόγος του συλλόγου Ελισάβετ Γεωργίου και εθελοντικά υποστήριξουν οι κυρίες: Μαρία Δρούλια (νοσηλεύτρια), Χριστίνα Μπαρλιά (συντ/χος μαία) και Μαρία Σταματοπούλου ( εκπαιδεύτρια Ε.Ε.Σ.).
Η ψυχολογική στήριξη των ασθενών και των φροντιστών τους αλλά και η παροχή φροντίδας και πρώτων βοηθειών είναι τα θέματα που εστιάζουμε στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους φροντιστές όχι μόνο καρκινοπαθών αλλά και άλλων ασθενών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εθελοντές λαμβάνουν μέρος σε μια ομάδα στήριξης του έργου τους, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε ειδικές δράσεις που θα οργανώνουμε.
Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε η δωρεάν παροχή ενημέρωσης, στήριξης και πρακτικής βοήθειας είναι κάποιες από τις δράσεις που επιβεβαιώνουν το όνομα και το όραμα του συλλόγου μας, «αλληλεγγύη». Για αυτό «Είμαστε πλάι σας … αρκεί να το ζητήσετε» με ένα τηλεφώνημα στα γραφεία του συλλόγου μας.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2013 ή να ενημερώσετε κάποιον που μπορεί να τον ενδιαφέρει να μπει στην ομάδα ως εθελοντής ή να αξιοποιήσει την υποστήριξη που προσφέρουμε.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι ομάδες: ¨διακοπής καπνίσματος, περιπάτου και γυμναστικής¨. Εάν ενδιαφέρεσαι δήλωσε συμμετοχή και για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με το 27510 68858.
Από το Διοικητικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου