Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ψηφοθηρικές πρακτικές Καμπόσου – Σωτηρόπουλου που διχάζουν την Εκκλησία

news-34102012013200113
του Γιώργου Νικολόπουλου
Πριν ακόμα ο νέος Μητροπολίτης εγκατασταθεί στο Δεσποτικό, ήδη έχει αποκτήσει δύο αντιπάλους, τους οποίους γνωρίζει προσωπικά όσο τον ξέρουν κι αυτοί: Καθόλου!
Ο Δήμαρχος Αργους και ο παρολίγον Αντιπεριφερειάρχης, περιφερόμενοι στα τοπικά ΜΜΕ, δείχνουν την αγανάκτησή τους επειδή δεν εξελέγη Μητροπολίτης ο κ. Καλλίνικος, μιας και «ήταν επιθυμία του Ιάκωβου αλλά ολόκληρου του αργολικού λαού». Ενδεχομένως για το δεύτερο, ο κ. Καμπόσος να είχε πληροφορίες από τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων που κατά καιρούς τον δείχνουν να ξεπερνά το 70%...
Το τραγικό είναι πως και ο ίδιος ο κ. Καλλίνικος, κατά καιρούς είχε ζητήσει από καλοθελητές πολιτικούς να μην αναφέρονται στα της μητροπολιτικής εκλογής γνωρίζοντας πως αυτό είναι καθαρά εσωεκκλησιαστικό θέμα. Και δεν αρμόζει στον χαρακτήρα του να βλέπει άλλους να παρεμβαίνουν γι' αυτόν, και γνωρίζει ότι τέτοιες κινήσεις μόνο αρνητικές εντυπώσεις προκαλούν στους Ιεράρχες.
Το ίδιο πιθανότατα το καταλαβαίνουν και οι δύο πολιτικοί. Όμως συνεχίζουν να ασχολούνται με το ζήτημα, ακόμα και τώρα που το θέμα εκλογής έχει λήξει οριστικά. Γιατί; To μόνο που κάποιος μπορεί να υποθέσει, είναι για να κερδίσουν ψήφους από κάποιους αφελείς ψηφοφόρους, οι οποίοι συμπαθούν τον θεοφιλέστατο Επιδαύρου.
Δεν διστάζουν να διασπάσουν την τοπική Εκκλησία, δεν τους ενδιαφέρει αν κάνουν κακό σε έναν ιερωμένο επειδή έτυχε να έχει αντίπαλό του στην κάλπη τον (υποτίθεται) εκλεκτό τους. Αυτό που προέχει είναι να δείξουν ότι νοιάζονται για τις επιθυμίες των ψηφοφόρων τους.
Νομίζουν πως και οι ίδιοι έχουν εξουσίες στην Εκκλησία επειδή έχουν στο κόμμα τους. Μιλούν για κλίκες που εξέλεξαν το νέο Μητροπολίτη αλλά δεν αναφέρονται σε αυτές που τους έδωσαν χρίσματα για να γίνουν Δήμαρχοι ή Νομάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου