Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ντροπή και αγανάκτηση: Ελληνική σημαία πετάμενη στα σκουπίδια στο Ναύπλιο
























Ντροπή και μόνο ντροπή μπορεί να νιώθει κανείς βλέποντας την Ελληνική σημαία πετάμενη στα σκουπίδια, παραμονές της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, λίγο έξω από το Ναύπλιο.

5ος τερμάτισε ο Β. Βαμβακάς από το Ναύπλιο στο 1ο Navarino Bike Festival (βίντεο)

















 Το 1ο Navarino Bike Festival, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τηνΠαρασκευή 11 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, πολλές διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και αγώνες περίμεναν τους συμμετέχοντες στην Costa Navarino, σε ένα πλήρες πρόγραμμα, που στόχο είχε να προωθήσει διεθνώς τον ελληνικό αθλητικό ποδηλατικό τουρισμό. Το Navarino Bike Festival είναι ο μοναδικός διεθνής αγώνας mountain bike που έγινε φέτος στην Ελλάδα.

Μετακινήσεις αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

 Μετά το πέρας της περιόδου των τακτικών μεταθέσεων και την εξέταση των προσφυγών αυτών από το συμβούλιο μεταθέσεων της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ όπου Προεδρεύων και εισηγητής ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας πιστεύαμε ότι θα λύνονταν τα προβλήματα που υπήρχαν στις υπηρεσίες όπως γίνονταν άλλες χρονιές, ώστε να μην υπάρχει συνάδελφος είτε αποσπασμένος, είτε με προσωρινή μετακίνηση, είτε με διάθεση, είτε προσκωλυόμενος, είτε με ενισχυτική σε άλλη υπηρεσία.

Γ. Αναγνώστου: Ο σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμάτων να απομακρυνθεί από τη Νέα Κίο

 Τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον σχεδιασμό για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων διατύπωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Αναγνώστου.
" Η Νέα Κίος είναι αρκετά επιβαρυμένη από τα εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή της, απο τον βιολογικό καθαρισμό, από τις χωματερές και δεν μπορεί να δεχθεί και τον σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμάτων , όπως προβλέπετε στη μελέτη της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση σε όλη την περιφέρεια . 

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας solo στον "Μαύρο Γάτο"

 Ο αγαπημένος μας Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται στο Μαύρο Γατο για μια solo εμφάνιση...

Συνεργασία του Επιμελητηρίου Αργολίδας με το Ε.Β.Ε Βόννης

Από αριστερά: Δημήτρης Μαγκλάρας, Ανδρέας Διαμαντής, Φώτης Δαμούλος, Δημήτρης Κούρος, Δρ. Κνάουμπερ-Ντάουμπενμπυχελ, Γιάννης Μπούρλος-Μάυ, Γιάννης Βασιλείου και Δρ. Χουμπέρτους Χίλλε.
 Συνεργασία εγκαινιάζουν το Επιμελητήριο Αργολίδας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βόννης. Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο πλευρών συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κρίση, το μέλλον των επιμελητηρίων στην Ελλάδα, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και δη των νέων και η αναζήτηση γρήγορων αποδοτικών λύσεων, καθώς και ο ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Όσπρια φέρνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου















 Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στα πλαίσια της κοινωνικής του παρέμβασης θα διαθέσει:

Θεατρική παράσταση "Το τάβλι" στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους

 Με όπλο του τους έξυπνους διαλόγους, το κείμενο του Δημήτρη Κεχαΐδη έρχεται στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους την Κυριακή 27/10 στις 20:00

Να είστε όλοι εκεί....

"Tιμή στους ήρωες του '40" από τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης

 Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, τιμώντας την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει εκδήλωση λόγου και μουσικής. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.30΄, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη σύνθεση με θεματικό αντικείμενο την Εθνική μας επέτειο και τίτλο "Tιμή στους ήρωες του '40".

Ημερήσια πορεία με περιπατητές, ορειβάτες, mountain bike-ποδήλατα, enduro και ιππείς

 Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους & και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος ΟΙΝΟΗ στα πλαίσια ανάδειξης ορειβατικών και ιστορικών μονοπατιών στην Αργολίδα διοργανώνει για 5η φορά, ημερήσια πορεία με περιπατητές, ορειβάτες, mountain bike-ποδήλατα, enduro και ιππείς την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2011.

 

 

ΚΚΕ Αργολίδας: Μια όχι αθώα κυβερνητική τροπολογία

 Σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια η κυβερνητική τροπολογία για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός βουλευτών ή στελεχών κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις.

Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι, γιατί το Basket είναι παιχνίδι.

 Η φετινή ομάδα του ΟΙΑΚΑ, μάλλον ενισχυμένη εμφανίζεται παρά αποδυναμωμένη, αφού ναι μεν έφυγε ο Λιακόκουλος (Λυγουριό) αλλά επέστρεψαν Κατσούρης (έλλειπε λόγω υποχρεώσεων), Κουτσόπετρας (από Ναυπλιο 2010) και Μπακάλης (από Ερμιόνη).

 

Προσλήψεις για φύλακες σε μουσεία και εφορίες αρχαιοτήτων - 33 στην Αργολίδα

 777 Προσλήψεις θα γίνουν από το υπουργείο Πολιτισμού εν όψει της Ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και θα αφορούν φύλακες σε μουσεία αλλά και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων σε εφορίες αρχαιοτήτων. Οι προσλήψεις, θα γίνουν στο πλαίσιο των 30000 θέσεων που θα προκηρύξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσω του ΟΑΕΔ, ωστόσο οι υπάλληλοι που θα απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού, θα προσληφθούν μεταγενέστερα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στους μουσειακούς χώρους, αναφέρει το Εθνος. 

 

Σε κινητοποιήσεις καλεί ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας





















 Παρότι ο ΣΕΚ είχε έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις απειλούνται με αφανισμό η κυβέρνηση αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος παίρνει μέτρα και εκπονεί σχέδια που αντικειμενικά οδηγούν στην εξόντωσή του.

Η κατάσταση στον κλάδο είναι δραματική:

Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης





















 Με μεγάλη ανταπόκριση μαθητών και πολιτών υλοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, δράση αφιερωμένη στην «Προβολή του πολυσχιδούς έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας», που διοργάνωσε η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, συμμετέχοντας στην ομώνυμη δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου